De Blauwkes-familie sluit het voetbalseizoen positief af met Familiefeest

Bij vv Buitenpost wordt een voetbalseizoen traditioneel afgesloten met een familiefeest. Dat was ook het geval afgelopen vrijdag. De organisatie o.l.v. Myriam de Jong en Anna Pol had de zaakjes goed voor elkaar. Wel spannend waren de weersomstandigheden, maar dat zou achteraf enorm meezitten.

Voor de jongste jeugd was er een Twin Games-toernooi in elkaar gezet. Onder leiding van een zeer enthousiaste groep jeugdtrainers speelden de jeugdige voetbaltoppers 6 tegen 6 met individuele winnaar. Na vier speelronden werd per leeftijdscategorie een eindklassement opgemaakt. 

De uitslagen:

Onder 7 jaar: 1. Yven Atsma, 2. Siem Papenburg en 3. Djurre Jacob Bos

Onder 8 jaar: 1. Revi Boersma, 2. Stan Akse en 3. Timo Bakker

Onder 9 jaar: 1. Matthijs van Dijke, 2. Julian Schipper en 3. Alwin v.d. Veen

Onder 10 jaar: 1. Ale Tjeerd v.d. Boon, 2. Julian Westert en 3. Sven Hesselink

Onder 11 jaar: 1. Jelmer Jan Poortman, 2. Owen Terpstra en 3. Lindsey de Vries

Onder 12 jaar: 1. Danyl Kits, 2. Michot Zaemene en 3. Thijs Pietersma

Penaltybokaal

Na dit spektakel was het de beurt aan de junioren. De voorronden van de Penalty Bokaal waren de afgelopen weken al gespeeld. Even na 17:00 uur stonden van elk jeugdteam ouder dan 13 jaar de finalisten klaar. De beide doelen werden verdedigd door Eelze Spinder, Johan Kaldeway en Bartele Roorda. Dit spektakel werd met de nodige humor van commentaar voorzien door Pier Schotanus.

De uitslagen:

Onder 13- en 14-jaar: winnaar Ruben Halma (JO13-2)

Onder 15 jaar: winnaar Dennis van Houten (JO15-1)

Onder 17 jaar: winnaar Jente Groenbroek (MO17-1)

Onder 19- en 20-jaar: winnaar Jurre Welfing (JO19-1)

Nadat de kruitdampen van spanning waren opgetrokken werden de kampioenen van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet. Speaker Daan Zorgdrager wist de goed gevulde tribune volledig uit haar plaat te laten gaan. De beschikbaar gestelde vlaggetjes werden enthousiast gebruikt en dat zorgde voor een prachtig schouwspel. Traditioneel werden eerst de Kampioenen van de Toekomst naar voren geroepen. Vervolgens de jeugdteams, welke in een fase in de competitie als eerste wist te eindigen. JO12-1, JO13-1, JO15-1, JO17-1 en MO20-1. Ten slotte werd het tweede gehuldigd, dat ook kampioen werd.

Afscheid en verloting

Het terras was inmiddels volledig volgelopen en de gezelligheid was voelbaar. Kantinebaas Ronnes Bloembergen had zijn werk weer heel serieus genomen. Het zag er allemaal gezellig uit met een prachtig aangekleed terras. En de inwendige mens werd goed verzorgd.

Tussentijd werd aandacht gevraagd voor een groep van 13 jeugdtrainers, die het afgelopen seizoen hebben deelgenomen aan een VC1 Opleiding van de KNVB. Dit soort ontwikkelingen hebben positief bijgedragen aan de jeugdopleiding van de club.

Voorzitter Paul Olijve vroeg aandacht om afscheid te nemen van hoofd jeugdopleiding Wietse v.d. Veen. Hierna volgde de groot opgezette verloting met fantastische prijzen.

Tot laat in de avond bleef het gezellig op sportpark De Swadde. De grote familie van de Blauwkes kan terugzien op een geslaagd Familiefeest en gaat nu genieten van een welverdiende vakantie.

Verslag: Wietse van der Veen

Foto: Hans Zwamborn (volgende week meer)

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor