Anton van Zwol nieuwe assistent-trainer VV Buitenpost

Anton van Zwol is komend seizoen assistent-trainer bij VV Buitenpost. Op dit moment is hij hoofdtrainer van SC Veenwouden. De 42-jarige Feanwâldster volgt bij Buitenpost Marcel Hiemstra op die deze zomer stopt met het trainerschap. Van Zwol kijkt ernaar uit in de vierde divisie aan de slag te gaan. “Buitenpost is een mooie club en speelt op een hoog niveau. Ik ben blij met deze kans.”

Anton van Zwol is een ervaren trainer. Na drie jaar hoofdtrainer bij VCR en drie jaar VIOD Driezum te zijn geweest, staat hij alweer vijf seizoenen aan het roer bij SC Veenwouden, dat na degradatie nu uitkomt in derde klasse. Al eerder had hij aangegeven dat het zijn laatste seizoen zou zijn bij Veenwouden. “Ik was al met andere clubs in gesprek toen Buitenpost kwam. Verrassend, maar dit is een mooie uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen. Ik heb een goed gesprek gehad met de toekomstige hoofdtrainer Kevin Waalderbos. Ik zie Buitenpost als een warme en gemoedelijke familieclub. Het is er perfect voor elkaar”, zegt hij.

Steentje bijdragen
In het dagelijks leven is Van Zwol buurtsportcoach van het beweegteam in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. Met zijn vriendin en drie kinderen woont hij in Feanwâlden. De trainer ziet dat Buitenpost goed presteert in de competitie. “Ik hoop dat wij die lijn kunnen doortrekken en van Buitenpost een stabiele middenmoter in de vierde divisie kunnen maken. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen. In ieder geval complimenten aan Willem Brouwer en zijn staf hoe Buitenpost ervoor staat.”

Vrije tijd
Net als hoofdtrainer Willem Brouwer verlaat assistent-trainer Marcel Hiemstra het voetbal. “Ik heb 17 jaar op het veld gestaan. Het trainerschap kost veel tijd en energie. Het is wel eens lekker om meer vrije tijd te krijgen. Ik heb drie voetballende kinderen, die wil ik ook wel eens zien”, aldus Hiemstra. Het was voor hem geen gemakkelijk besluit om aan het eind van het seizoen te stoppen bij Buitenpost. “Het is een mooie club en we hebben een geweldige groep. En we doen het gewoon goed. Maar het is tijd om een stap terug te doen.”

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor