Clubliefde brengt Oene Douwe Koopmans naar trainerschap Buitenpost 3

Oene Douwe Koopmans (25) is dit seizoen de nieuwe trainer van Buitenpost 3. Voor de zomer heeft hij in overleg met de Technische Commissie besloten het trainerschap op zich te nemen. “Ik krijg het druk, maar ben blij met het derde. Een leuk voetballend team en een groep die zich graag inzet”, aldus Oene Douwe.

Toen hij hoorde dat Floyd Tjeerdsma na maar liefst acht seizoenen zou stoppen bij Buitenpost 3, zag hij een kans om trainer/speler te worden bij het team. “Ik wil graag iets voor de club doen. Buitenpost zit in mijn hart. De Swadde voelt als mijn tweede thuis.” Voetballen bij Buitenpost-zondag, het trainerschap en dan ook nog voetballen bij het derde is misschien iets teveel van het goede. Dat zag hij ook in, dus alleen als de nood aan de man is zal hij zichzelf binnen de lijnen brengen bij Buitenpost 3. “Natuurlijk trap ik wel eens een balletje mee op de training.”

Gymleraar
Oene Douwe heeft MO19 verschillende seizoenen onder zijn hoede gehad en ook nog een ander jeugdteam getraind. Dan is een seniorenteam toch iets anders. “Ik ben gymleraar. Ik ben dus gewend om voor een groep te staan.” Door zijn werk bij Sportbedrijf de Fryske Marren, hij geeft gymles aan basisschoolleerlingen, heeft hij zich kunnen ontwikkelen in lesgeven en als persoon. Als trainer is hij serieus op en langs het veld, daarbuiten is hij nog altijd in voor een geintje.

Spannend
Hij geeft toe dat hij het wel wat spannend vond om de eerste training te geven, ook aan leeftijdgenoten en jongens die meer dan vijf jaar ouder zijn. “Maar het loopt heel natuurlijk. Ze geven me de ruimte om goede trainingen te geven. Het is een heel diverse groep. We kunnen er een mooi seizoen van maken, bijzonder is dat we ook Buitenpost 4 in de competitie treffen. Dat wordt een uitdaging.” Met klinkende overwinningen in het bekertoernooi en een ruime overwinning in de eerste competitiewedstrijd is Buitenpost 3 in ieder geval goed begonnen. Plezier in het voetbal vindt Oene Douwe belangrijk. “Het moet leuk zijn voor iedereen. Ik ben een pleaser. We gaan hard werken en hard ontspannen. Die afspraak hebben we gemaakt.”

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor