Glunderende gezichten bij voetbaltweedaagse Veerkr88

Liefst 118 jeugdvoetballers van verschillende voetbalverenigingen hebben de afgelopen week meegedaan aan de voorjaarsvoetbaltweedaagse 2022 georganiseerd door voetbalschool Veerkr88. Op sportpark De Swadde in Buitenpost werd veel geleerd en gestreden door de jonge voetballers. De twee dagen leverden veel glunderende gezichten op.

 Voorheen werd in het voorjaar een driedaagse georganiseerd op de velden van VV Buitenpost, maar door de beschikbaarheid van met name kwalitatieve hoofdtrainers was besloten deze activiteit met één dag in te korten. Voor alle jeugdige voetbaltoppers en ook de heren en dames hoofd- en jeugdtrainers lag de intensiteit hoog. De weersomstandigheden waren uitstekend om de verschillende onderdelen te doorlopen. De leermomenten tijdens de voetbaltrainingen waren er voldoende. Het Voetbalshop.nl 4 tegen 4 voetbaltoernooi werd met veel inzet gespeeld. De SBW Twin Games kende verassende winnaars. De spanning bij het dranghekdoek.nl latje trap was enorm. Maar het slotstuk van de finalemiddag de strijd om de De Haan Westerhoff-bokaal bij het onderdeel gatenzeil was de kers op de taart voor de kinderen.

Prijzen
Deze voorjaarsvoetbaltweedaagse werd traditioneel afgesloten met finalewedstrijden. Onder luid gejuich van het publiek en opzwepende muziek werden de teams voorgesteld door speaker Hielke Jan Ellens. Er waren aantrekkelijke prijzen voor het 4 tegen 4 toernooi, beschikbaar gesteld door Voetbalbalshop.nl Drachten en Leeuwarden en de Twin Games, gesponsord door SBW. De winnaars van 4 tegen 4 waren in de Onderbouw Danyl Kits (Buitenpost), Owen Terpstra (Buitenpost) en Sven Brandsma (GSVV). In de Middenbouw bleven alle prijzen in Buitenpost. De top drie Jort Henstra, Djurre Wiersma (Buitenpost) en Jasper Krabbenborg. In de bovenbouw was Gerben Kazimier (Buitenpost) de sterkste, gevolgd door Mirte Henstra (Buitenpost) en Matthijs Gerben Broersma (GSVV). Bij de SBW Twin Games gingen de prijzen naar de teams van Spanje (coach Marijn Buikema), Manchester United (coach Sytze Wiersma) en Real Madrid (Johan Kaldeway).

Finale latje trap en gatenzeil
Vervolgens vond onder grote publieke belangstelling de finale plaats van dranghekdoek.nl latje trap. Hier gingen de aantrekkelijke prijzen in de vorm van waardebonnen naar Hendrik Bekkema (SC Twijzel), Jonne Bronsveld (Opende), Auke Hansma (VVT) en Ruben Hoekstra (Buitenpost), allen jeugdspelers in de onderbouw. In de middenbouw was Jort Henstra (Buitenpost) de beste voor clubgenoot Jasper Krabbenborg, Oane Jan Hiemstra (SC Twijzel) en Djurre Wiersma. Bij de bovenbouw was Jorn Turkstra (Buitenpost) de sterkste gevolgd door Roan van der Zaag (GSVV) en David Sippe Graansma (Opende).
De strijd om de De Haan Westerhoff-bokaal, waarbij de voetballers op een gatenzeil moesten schieten, was zeer spannend. De winnaars van de bokaal met de grote oren waren bij de onderbouw Tygo van Assen (Buitenpost), gevolgd door Jurre Wijbenga (SC Twijzel) en Owen Terpstra (Buitenpost). Bij de middenbouw bleef de grote De Haan Westerhoff-bokaal eveneens in Buitenpost. Jornt Henstra bleek de beste trap te hebben in deze finale, gevolgd door Mart Terpstra en Jasper Krabbenborg. De strijd in de bovenbouw was om te snijden. Het bleef heel lang gelijk op gaan maar Wiebe van der Bij (Buitenpost) was de uiteindelijke winnaar voor clubgenoot Roan Rispens en Rik Niewijk (GSVV).

Positieve reacties
Alle deelnemers kregen aan het eind een certificaat met teamfoto en een prachtige voetbal. Dit was mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Haan Westerhoff en Voetbalshop.nl. De organisatie ontving veel positieve reacties over de voetbal tweedaagse. Namens de organisatie wist Wietse van der Veen te melden dat niet alles vlekkeloos was verlopen. Enkele minder leuke incidentjes leverden de organisatie nog wel wat nawerk op. Over het algemeen was het weer zeer geslaagd, uitermate leerzaam en veel glunderende gezichten.

Voetbaltweedaagse 2022
De eerstvolgende meerdaagse voetbalactiviteit zal zijn in de herfstvakantie. Dan wederom traditioneel een voetbaltweedaagse. Met potlood kan al op de kalender worden gezet donderdag 20 en vrijdag 21 oktober.

Foto’s: Binne-Louw Katsma (zie onze Facebookpagina voor meer foto’s)

 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor