Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra sluiten aan bij eerste selectie

Twee jeugdige talenten sluiten voor het nieuwe seizoen aan bij de eerste selectie van VV Buitenpost. Halbe Elsenga en Richard Zwaagstra maken de overstap van VV Buitenpost Onder 19 naar het vlaggenschip. De professionele jeugdopleiding van de Blauwkes met gediplomeerde trainers stoomt hiermee opnieuw jong talent klaar voor het eerste elftal.

Halbe
Halbe Elsenga (19) heeft in het afgelopen seizoen zijn debuut gemaakt bij het eerste team. “Dat was uit tegen Oranje Nassau. Een heel speciaal moment”, zegt Halbe. “Ik heb de hele jeugdopleiding bij Buitenpost doorlopen, op een uitstapje van twee jaar bij Cambuur na. Heel mooi dat ik uiteindelijk tot de eerste selectie ben doorgedrongen.” Halbe richt zich op de aanvallende posities en de nummer 10-positie in het team. Hij weet dat de stap vanuit de jeugd naar de A-selectie, die speelt in de hoofdklasse, groot is. “Ik hoop veel te leren en zoveel mogelijk minuten te maken.”

Richard
Keeper Richard Zwaagstra (19) vindt het een hele eer dat hij nu bij de 21 spelers van de eerste selectie hoort. “Mooi dat ik de kans krijg. Ik wil het maximale eruit halen wat erin zit. Ik zal dat op de training laten zien”, vertelt Richard. Vorig jaar stond Richard al eens onder de lat bij de Blauwkes in de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Het eerste team telt naast Richard nog twee keepers: Kevin van der Meulen en Marvin Heidstra. “Het belangrijkste is dat ik veel speelminuten maak naast dat ik op de bank bij het eerste zit. Zo zal ik net als Marvin ook wedstrijden keepen voor het tweede en ga daarnaast ook keepen bij het derde team.”

Trainer
Trainer René van der Weij is blij met de jeugdspelers die dit jaar aansluiten. “Halbe heeft vanaf de winterstop iedere donderdag meegetraind en deed dit uitstekend. Hij heeft een prima techniek, een prima actie en heeft lef in zijn spel. Halbe kan aanvallend op het middenveld of voorin aan de zijkanten uitstekend uit de voeten”, aldus Van der Weij. Ook Richard heeft al regelmatig meegetraind. “Richard is een talent, net als Kevin en Marvin. We hebben nu drie uitstekende keepers. Richard heeft een prima reflex en is op de lijn voor zijn leeftijd een hele goede keeper. Hij kan in een aantal facetten nog groeien. Daar gaan hij en keeperstrainer Jochum Bouma aan werken.”

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor