Recordaantal deelnemers Voetbalschool Veerkr88

Een recordaantal voetballers uit de regio hebben in de meivakantie meegedaan aan de voetbaltweedaagse van voetbalschool Veerkr88 in Buitenpost. Maar liefst 124 deelnemers van verschillende voetbalverenigingen hebben genoten van twee leuke, intensieve dagen op sportpark De Swadde.

De voorjaarseditie van de voetbaltweedaagse was ook intensief voor de hoofd- en jeugdtrainers. Het drukke voetbalprogramma konden ze goed afwerken door de perfecte weersomstandigheden. De trainers hadden de (voetbal)leermomenten bij de specifieke voetbaltrainingen prima voorbereid en werden serieus afgewerkt door de jonge voetballers. Ook was er een positieve inzet bij het Voetbalshop.nl 4 tegen 4 voetbaltoernooi met individuele winnaar. Het niveau bij de SBW Twin Games lag hoog en kende opmerkelijke ontwikkelingen. Bij het dranghekdoek.nl latjetrap was de spanning om te snijden. Het slotstuk was traditioneel het schieten op een gatenzeil. De strijd om de Haan Westerhoff Bokaal was net als altijd voor veel jeugdspelers het hoogtepunt van de meerdaagse voetbalactiviteit.

Voetbalsfeer
Woensdagmiddag werd het steeds drukker op het Buitenposter sportpark met een grote groep familieleden die kwamen aanmoedigen. Ze kwamen met name voor de finales die werd gepresenteerd door Hielke Jan Ellens. De ervaren speaker maakte er weer een waar spektakel van waardoor de voetbalsfeer er al flink in zat voor de finales. Met opzwepende muziek werden de 18 deelnemende teams voorgesteld. Hierna mochten de winnaars bij het onderdeel SBW Twin Games bij elke leeftijdsgroep naar voren komen. Voor alle spelers en de begeleiding was er een medaille. Bij de onderbouw won het team van Spanje van coaches Oane Wiersma en Jelmer Steringa. Bij de middenbouw was Tottenham Hotspur van coach Harmen Symen Elsenga de sterkste. De beslissing bij de bovenbouw viel in de laatste wedstrijd. Het team Sevilla van coach Sip Jaap Bos bleek de langste adem te hebben. In de laatste wedstrijd werd de nummer 1 in de tussenstand Real Madrid van coach Jasper Bouma verslagen, waardoor het doelsaldo de beslissing bracht.

Bij het Voetbalshop 4 tegen 4 toernooi met individuele winnaar waren er prijzen in de vorm van cadeaubonnen van Voetbalbalshop.nl Drachten en Leeuwarden. De prijswinnaars bij de onderbouw: Sil Kruize (SC Twijzel), Jayden Schraag (Buitenpost) en Menno Bronsveld (Opende). In de middenbouw gingen de prijzen naar Sven Brandsma (GSVV), Liam Geenen (Buitenpost) en Jonne Bronsveld (Opende). In de bovenbouw was Fokke Jorn de Haan (Buitenpost) de sterkste, gevolgd door Matthijs Gerben Broersma (GSVV) en Roy Kloosterman (Buitenpost).

De Haan Westerhoff Bokaal
De spanning was al te snijden bij de finales van het dranghekdoek.nl latje trap. Voor alle winnaars was er een prachtige leren voetbal. De nummers twee en drie kregen waardebonnen. Bij de onderbouw bleef de bal in Buitenpost. Ruben Hoekstra was namelijk de sterkste, gevolgd door Tygo van Assen en Stefan Kooistra (beide Buitenpost). Bij de middenbouw was Jurre Wijbenga (SC Twijzel) de beste, Jens Kloosterman (Friese Boys) volgde en Piter Senne Nicolai (WTOC) sloot deze finale af met een uitstekende derde plaats. Bij de bovenbouw was Daan Jille Baarda (Buitenpost) de nummer één, gevolgd door clubgenoot Bjorn Alma, Esmé Plantinga (GSVV) en Ties Nieuwland (Opende).

Het gatenzeil is al jaren het populairste onderdeel bij de voetbaltweedaagse. Waarschijnlijk omdat ze om de enorme De Haan Westerhoff Bokaal strijden. De winnaars van deze bokaal vieren de winst altijd voor een volle tribune. De De Haan Westerhoff Bokaal bij de onderbouw ging dit keer naar Harkema. Chris Vlieg (Harkemase Boys) wist de meeste punten te scoren. Twee Buitenpost talenten Ale Tjeerd van der Boon en Matthijs van Dijke moesten genoegen nemen met een zeer acceptabele tweede en derde plaats. Bij de middenbouw wist Sven Brandsma (GSVV) de meeste punten te scoren. Liam Geenen (Buitenpost) en Jorrit Tjalsma (WTOC) volgden hem en kregen beiden een cadeaubon. Bij de bovenbouw ging de grote bokaal eveneens naar Gerkesklooster/Stroobos. Sander de Haan bleek de beste trap te hebben in deze finale, gevolgd door Fenna Irene Stiksma en de winnaar van vorig jaar Jort Henstra, beiden spelend voor de Blauwkes.

 Voetbaltweedaagse najaar 2023
Tot slot kregen alle deelnemende jeugdspelers nog een prachtige voetbalposter met daarop alle 124 deelnemers en de 28 jeugd- en hoofdtrainers. De eerstvolgende voetbaltweedaagse van voetbalschool Veerkr88 is in de herfstvakantie. Donderdag 26 en vrijdag 27 oktober 2023 mogen alvast op de kalender!

Bekijk de 3 serie foto’s van Binne-Louw Katsma op onze Facebookpagina:
1.  facebook.com/vvbuitenpost/p
2. facebook.com/vvbuitenpost/p
3. facebook.com/vvbuitenpost/p

En bekijk hier een aantal foto’s van Christina Alberda van onder andere de winnaars:
https://www.facebook.com/vvbuitenpost/posts/pfbid0SkhkjA7Y3g64MUKTeUEXBEfUuHdcGcAvKAp82n3p1PJNTHTP5qJtL8VF58phhMMsl 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijd
 • Wedstrijd: Buitenpost - TVC '28
 • Datum: 25-05-2024
 • Aanvang: 18:00
Sponsoren
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor