Recordaantal deelnemers voetbaltweedaagse op De Swadde

Liefst 127 jeugdvoetballers hebben in de herfstvakantie twee prachtige voetbaldagen meegemaakt op De Swadde. Op de voetbalvelden van voetbalvereniging Buitenpost had de organisatie weer een goed voetbalprogramma in elkaar gezet. De jeugdige voetballers kregen verschillende voetbalactiviteiten aangeboden. Specifieke voetbaltrainingen, een 4 tegen 4 toernooi met individuele winnaar, een toernooi Twin Games, latjetrap en het traditionele gatenzeil. De weersomstandigheden waren prima en daarover was de organisatie, in handen van Voetbalschool Veerkr88, ook zeer tevreden.

De eerste dag verliep vlekkeloos. De jeugdige voetbaltoppers kregen ’s morgens een prachtige nieuwe voetbaloutfit aangeboden. Daarnaast was fotograaf Hans Zwamborn aanwezig om iedereen op de teamfoto te zetten. Na de teamfoto’s barste het voetbalplezier los. Er werd geleerd en er werd strijd geleverd. Op de tweede dag waren de weergoden de organisatie weer goed gezind. De verwachtingen vooraf was veel regen, maar dat bleef de organisatie bespaard.

Veel toeschouwers
Wel dreigende wolken boven sportpark De Swadde toen speaker Hielke Jan Ellens kon starten met het voorstellen van de deelnemers met hun coaches. Het enthousiasme van de speaker werd overgenomen door het in groten getale opgekomen publiek. De tribune bij het hoofdveld zat stijfvol met enthousiaste ouders, broertjes, zusjes, pake’s en beppe’s.
De SBW-Twin Games werden gewonnen door de teams van Frankrijk onder leiding van coach Emma Pilat bij de onderbouw. Bij de middenbouw was Manchester City van coach Lieuwkje Veenstra de sterkste. Valencia met coach Jasper Bouma mocht zich bij de bovenbouw laten huldigen als de nummer één.
Bij de finales van het dranghekdoek.nl latjetrap hadden respectievelijk Mathijs van Dijke (Buitenpost), Sven Brandsma (GSVV) en Wiebe v.d. Bij (SC Kootstertille) de beste trap. Bij het Voetbalshop 4 tegen 4 toernooi waren de winnaars Sjouke Boersma (De Lauwers), Auke Hansma (VVT) en Eelke Klaver (Buitenpost) bij respectievelijk de onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

De Haan Westerhoff-bokaal
De strijd om De Haan Westerhoff-bokaal was traditioneel het spektakelstuk van de middag. De winnaars van de drie prachtige DHW-bokalen bij iedere leeftijdsgroep waren dit keer Mathijs van Dijke (Buitenpost), Jurre Wijbenga (SC Twijzel) en Finn Rozema (Buitenpost). Na de uitreiking van de laatste grote bokaal, mochten alle kinderen nog een deelnamecertificaat met een prachtige teamfoto in ontvangst nemen. Dit certificaat werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Haan Westerhoff, ATB administratie & advies, Custard on- en offline en dranghekdoek.nl.

15-jarig jubileum
De eerstvolgende meerdaagse voetbalactiviteit van Voetbalschool Veerkr88 staat in het teken van het 15-jarig jubileum van de voetbalschool. Deze activiteit kan in de agenda 2024 worden gezet op donderdag 2 mei en vrijdag 3 mei. De inschrijving hiervoor is op vrijdag 15 maart 2024 om 15:15 uur. Vol is vol.
Voor deze speciale editie zijn al leuke ideeën de revue gepasseerd. De voorbereidingen zijn het afgelopen weekend al gestart. Directeur Paul Olijve van hoofdsponsor De Haan Westerhoff is duidelijk: “It gas der op, de bern moatte wille hawwe mei fuotbaljen. Dat kin by ús op De Swadde.”

Matthijs van Dijke (winnaar Onderbouw De Haan Westerhoff-Bokaal)

Jurre Wijbenga (winnaar Middenbouw De Haan Westerhoff-Bokaal)

Finn Rozema (winnaar Bovenbouw De Haan Westerhoff-Bokaal)

Bovenaan: Valencia o.l.v. Jasper Bouma (rechts) winnaar Twin Games Bovenbouw.

Foto’s: Hans Zwamborn.

 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijd
 • Wedstrijd: Buitenpost - TVC '28
 • Datum: 25-05-2024
 • Aanvang: 18:00
Sponsoren
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor