René van der Weij verlaat VV Buitenpost

Trainer René van der Weij heeft besloten aan het eind van dit seizoen weg te gaan bij VV Buitenpost. De 35-jarige Leeuwarder is bezig met zijn zesde seizoen bij de club en heeft het eerste elftal vorig jaar naar de hoofdklasse geleid. “René is erg succesvol geweest bij Buitenpost. We vinden het jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen zijn keuze om ergens anders aan de slag te willen gaan. Wij bedanken hem voor zijn goede prestaties en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière”, aldus Buitenpost-voorzitter Paul Olijve. Het bestuur van VV Buitenpost gaat nu op zoek naar een geschikte opvolger voor Van der Weij.

Logische stap
René van der Weij is in 2013 bij Buitenpost binnengekomen als stagiair bij de eerste selectie. Het jaar erop werd hij assistent-trainer. Al snel zag men binnen de vereniging de kwaliteiten van de oud-prof en de logische stap naar het hoofdtrainerschap werd gezet. Op dit moment staat hij voor het vierde seizoen voor de groep.

Kampioen
Na het recordseizoen 2016/2017, waarin Buitenpost het tot de halve finale van de noordelijke districtsbeker schopte, ver kwam in de nacompetitie en als vierde op de ranglijst eindigde, bleek de trainer de jonge spelersgroep nog beter te kunnen maken. In het seizoen 2017/2018 schreef Buitenpost geschiedenis door kampioen te worden in de eerste klasse E met 59 punten en een doelsaldo van +39. De Blauwkes staan momenteel op een veilige 12e plaats in de hoofdklasse B.

Bedanken
“Ik heb hier zes fantastische seizoenen gehad waarvan vier als hoofdtrainer, maar wil een nieuwe weg inslaan. Ik kijk terug op zes mooie jaren met het bereiken van de KNVB-beker, periodetitels en natuurlijk het kampioenschap als hoogtepunt”, aldus Van der Weij. “Ik ben er trots op wat we allemaal hebben meegemaakt en wil de club, het bestuur, de vrijwilligers en mensen die de club een warm hart toedragen ontzettend bedanken. Hier heb ik me kunnen doorontwikkelen als trainer. Ik heb Buitenpost leren kennen als een warme en hechte club. De spelersgroep die er nu staat is gewoon super, een hecht team met kwaliteit, de toekomst staat op het veld. We gaan dit jaar zo goed mogelijk proberen af te sluiten met z’n allen.”

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor