ACV – Buitenpost

Buitenpost niet opgewassen tegen ACV

VV Buitenpost had zaterdag een zware middag in Assen. ACV was veel te sterk voor de Blauwkes en won verdiend met 5-1. Buitenpost liep al direct achter de feiten aan door drie doelpunten van de thuisploeg binnen een half uur. Rob Dijkstra wist daarna tegen te scoren, maar meteen na rust bracht ACV de marge alweer op drie doelpunten. Uiteindelijk wisten de Assenaren met tien man nog een goal te maken.

Geschrokken
Buitenpost-trainer René van der Weij had de grote nederlaag niet zien aankomen. “Ik ben goed geschrokken van ons spel. Dit was niet hoofdklasse- en Buitenpost-waardig. Ik moet zeggen ACV speelde uitstekend, was dreigend en gevaarlijk voorin. Maar waar we vaak goed in zijn, namelijk spelen als een team, dat was zaterdag niet zo. We hebben daarin verzaakt met z’n allen”, aldus Van der Weij.

Snelle aanvalsspel
ACV pakte direct na het eerste fluitsignaal het initiatief en zette Buitenpost, die het zonder de geschorste aanvoerder Berend Schootstra moest doen, onder druk. Dat leidde al in de tiende minuut tot een goal. Een voorzet van Marco van der Heide kon nog door Kevin van der Meulen worden weggestompt. De bal belandde bij Erik Eleveld die verwoestend uithaalde en in de bovenhoek raak schoot. Een paar minuten later kreeg Ezra Schrijver in de kluts de bal voor de voeten. De spits wist wel raad met dit buitenkansje en zette 2-0 op het scorebord. Buitenpost had duidelijk geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de Assenaren. Zo kon Schrijver een mooie steekbal geven op middenvelder Justin Mulder. Hij schoot via de paal raak. De wedstrijd leek hiermee al beslist, maar net voor rust wist Rob Dijkstra toch nog voor Buitenpost het doel te vinden. Hij kopte een fraaie vrije trap van Robin Huisman de Jong knap binnen.

Hoop
Van der Weij bracht na de pauze twee verse krachten in. Wim de Vries en Durk de Haan bleven achter in de kleedkamer. Voor hen kwamen Joost Jesse Visser en Jorrit Terpstra binnen de lijnen. De hoop om er nog een spannend duel van de maken was snel vervlogen. Al na twee minuten zette Guus de Vries met een rake kopbal de stand op 4-1. Toch kwam er een sprankje hoop terug toen ACV na ruim een uur voetballen met tien man kwam te staan. Nande Wielink kreeg vanwege het wegtrappen van de bal zijn tweede gele kaart. Buitenpost probeerde nog iets te forceren, maar de Asser verdediging stond goed. Spelmaker Schrijver maakte aan alle illusies van de Blauwkes een einde door na een mooie individuele actie Van der Meulen voor de vijfde keer en zijn tweede keer te passeren. De Buitenpost-doelman behoedde zijn team vervolgens voor een grotere nederlaag, waardoor de wedstrijd eindigde in 5-1. Buitenpost zakt door de nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst. ACV klimt naar de gedeeld derde plek.

Goed te maken
“Niet meedogenloos verdedigen en aanvallend niet balvast”, concludeerde een teleurgestelde Van der Weij na afloop. Zijn ploeg heeft volgens hem komende zaterdag wat goed te maken. “Dat is duidelijk. Dat zijn we met z’n allen voor onszelf en voor de supporters die er in Assen bij waren verplicht. De knop gaat weer om, we gaan goed en hard trainen deze week. Thuis tegen AZSV moeten we er weer staan.”

Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans, Gibril Sankoh, Guus de Vries (79. Robert Talens), Daan Smit, Nande Wielink, Pascal Huser, Erik Eleveld(66. Ibrahim Sillah), Ezra Schrijver, Marco van der Heide, Justin Mulder (75. Jonah van der Werf)
Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Joost Jesse Visser), Danny Boersma, Jelmer Vos, Rudmer Loonstra (59. Joran Olijve), Rob Dijkstra, Aaron Boekhout, Rik Weening, Durk de Haan (46. Jorrit Terpstra), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong

Scoreverloop: 10. Erik Eleveld 1-0, 14. Ezra Schrijver 2-0, 26. Justin Mulder 3-0, 43. Rob Dijkstra 3-1, 47. Guus de Vries 4-1, 69. Ezra Schrijver 5-1
Gele kaart: Guus de Vries, Erik Eleveld (ACV)
Rode kaart: 62. Nande Wielink (twee keer geel)
Toeschouwers: 500

Foto’s zijn van Hans Zwamborn, kijk ook op kiepie.nl.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor