Berkum – Buitenpost

Zeperd voor Buitenpost in Zwolle

VV Buitenpost ging zaterdag in Zwolle met 5-0 onderuit tegen VV Berkum. Met twee bekerzeges en een overwinning in de competitie, waren de Blauwkes in de winning mood. Tegen de sterke middenmotor waren ze echter niet opgewassen en komt er een eind aan een mooie fase. “Berkum was gewoon op alle fronten beter”, concludeerde Buitenpost-trainer Jasper Bouma.

Dubieus
Buitenpost startte in Zwolle niet onaardig. De eerste kans was voor Rudmer Loonstra, maar hij werd gevloerd in het strafschopgebied. Scheidsrechter Roel van der Werff weigerde echter een penalty te geven. Vervolgens was er een afstandsschot van Joran Olijve. Daarna kregen de Blauwkes het moeilijk. Berkum nam het initiatief in handen en zette de gasten onder druk. De 1-0 kwam na een omstreden moment tot stand. Alle spelers van Buitenpost zagen de bal over de zijlijn gaan en hielden in. De assistent-scheidsrechter gaf daarentegen geen vlagsignaal. Hiervan profiteerde Michel van Aggele en hij zette Berkum beheerst op voorsprong. “Een dubieuze eerste goal”, aldus Bouma. Ook over de geldigheid van het tweede doelpunt van Berkum, net voor rust, had de coach ook zo zijn twijfel. “Het was een overtreding op Berend Schootstra. Wij stopten en zij gingen door.” Nu was het Chris van de Meulen die de overtalsituatie voor zijn ploeg eenvoudig uitspeelde: 2-0.

Stap te laat
In de tweede helft ging Berkum door met dominant voetbal en zag het er bij Buitenpost verdedigend niet altijd goed uit. Na twee gemiste kansen viel al snel de 3-0, waarbij er gemakkelijk door de laatste linie werd heen gesneden. De 4-0 kwam voort uit een omschakeling. Rik Weening kreeg enkele mogelijkheden om iets terug te doen. De grootste kans voor de gevaarlijkste man aan Buitenpost-zijde was een rebound die hij net niet over de lijn zag gaan. Berkum wist in blessuretijd nog eenmaal te scoren waarmee de eindstand op 5-0 kwam. Bouma: “Een dikke zeperd. Wij waren niet goed genoeg en hadden moeite met het spel van Berkum. Zij konden steeds de vrije man vinden en wij waren iedere keer een stap te laat. Misschien heeft het ermee te maken dat we drie zware wedstrijden hebben gespeeld in een week tijd.” Zaterdag speelt Buitenpost thuis tegen De Dijk uit Amsterdam. “Een ploeg waar we punten tegen moeten pakken.”

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Dennis Horstman, Silvan Kersbergen, Jasper van der Stouw, Patrick van der Veen, Marc van der Meulen, Björn Bakker (76. Thom Kooke), Kelvin Groothand, Michel van Aggele, Jonathan van Marle (66. Asse Visscher), Chris van der Meulen (83. Jens Borger)
Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Mark Huizinga (77. Durk de Haan), Robin Huisman de Jong, Wim de Vries, Rob Dijkstra, Berend Schootstra (77. Joost Jesse Visser), Joran Olijve, Rudmer Loonstra (46. Willem de Boer), Rik Weening, Rolf Dijk

Scoreverloop:
19. Michel van Aggele 1-0, 41. Chris van der Meulen 2-0, 49. Van der Meulen 3-0, 64. Jonathan van Marle 4-0, 90+1. Jasper van der Stouw 5-0
Gele kaart: Björn Bakker, Silvan Kersbergen, Asse Visscher (Berkum), Berend Schootstra (Buitenpost)

Foto’s zijn van Orange Pictures

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor