Berkum – Buitenpost

Buitenpost verliest  door ‘campingvoetbal’ van Berkum

VV Buitenpost heeft zaterdag in Zwolle de laatste competitiewedstrijd met 2-1 verloren van VV Berkum. “Dit was campingvoetbal. Vorige week zijn we kampioen geworden van de onderste zes. Nu was het op”, verklaarde Buitenpost-trainer Willem Brouwer het ondermaatse presteren van zijn team. Het duel stond ook in het teken van vertrekkende en debuterende spelers. Buitenpost eindigt het seizoen met maar liefst 36 punten op zeer een verdienstelijke elfde plek in de Hoofdklasse B.

De thuisploeg deelde vanaf de eerste minuut de lakens uit in Zwolle. Buitenpost speelde als los zand en zonder energie. Berkum creëerde meteen veel mogelijkheden en kwam al na zes minuten op voorsprong. Na balverlies kon Asse Visscher van eigen helft opstomen richting het doel van Kevin van der Meulen. De spits rondde vervolgens beheerst af. Halverwege de eerste helft nam de druk van Berkum iets af en kreeg Rolf Dijk een paar kleine kansjes. Daarna was het weer de beurt aan de gastheren. Dat leidde net voor rust tot de verdiende 2-0, wederom van Visscher die een voorzet gemakkelijk kon binnenlopen.

Beetje boos
De coach trakteerde zijn spelers in de rust op een donderspeech. “Ik ben een beetje boos geworden. Ik heb gezegd dat ik me niet wilde schamen voor mijn eigen ploeg.” Zijn woorden hadden uitwerking: in de tweede helft kwam er meer strijd in het spel van Buitenpost. “Maar eigenlijk ging Berkum mee in het niveau van ons”, lachte Brouwer. In de vijftigste minuut ging het Buitenpost-publiek staan om te applaudisseren voor de vertrekkende spelers Folkert van Dongera en Max Huiskamp. Zij verlieten het veld voor Jorrit Terpstra en Rob Schokker. Laatstgenoemde had wel zin in zijn laatste wedstrijd voor Buitenpost en was bijna direct trefzeker. Zijn schot ging via de vingertoppen van de Zwolse keeper over. Ook Berkum kreeg een paar goede mogelijkheden om de score verder op te voeren. Halverwege het twee bedrijf werd doelman Van der Meulen naar de kant gehaald. Zijn plek onder de lat werd ingenomen door Richard Zwaagstra die naar Twijzel vertrekt. Hij debuteerde daarmee in de Hoofdklasse. Hans Beute, die in het tweede elftal gaat voetballen, werd ook nog een debuut in het eerste elftal gegund. Applaus was er ook voor de gewisselde Wessel van der Galiën die Buitenpost inruilt voor zijn oude club VEV’67. Een kwartier voor tijd was het dan toch raak voor Buitenpost. Rolf Dijk kapte zijn man uit en scoorde fraai. De Blauwkes kregen daarna nog twee riante kansen op de gelijkmaker via David Kazimier en Schokker, maar er vielen geen doelpunten meer in Zwolle.

Bewogen seizoen
Het was volgens Brouwer een bewogen seizoen voor Buitenpost. Niet alleen door de onderbreking door corona, maar vooral vanwege het plotselinge overlijden van teammanager Tjeerd Douma dat veel impact had op het team en de club. “Heel emotioneel voor iedereen.” Brouwer roemt de saamhorigheid en inzet van zijn selectie. “We zijn begonnen met harder te trainen en meer bluf te tonen. Ik heb aan het begin gezegd dat ze meer vertrouwen moesten hebben in eigen kunnen.” Dat pakte goed uit en de hoofdtrainer constateerde een enorme ontwikkeling in de ploeg. “Daar ben ik trots op. Volgend seizoen weer een paar jonge jongens erbij. Als we een stabiele middenmoter in de Hoofdklasse willen worden, dan moet er een stapje bij. Dat is de uitdaging”, blikt hij vooruit.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen (67. Richard Zwaagstra), Wessel van der Galiën (67. Hans Beute), Bernd Douma, Berend Schootstra, Durk de Haan, David Kazimier, Max Huiskamp (50. Jorrit Terpstra), Folkert van Dongera (50. Rob Schokker), Rolf Dijk, Willem de Boer, Mark van der Meer (67. Mike Visser)

Scoreverloop: 6. Asse Visscher 1-0, 43. Visscher 2-0, 74. Rolf Dijk 2-1
Gele kaart: –

Verslag: PL
Foto’s: Orange Pictures

 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor