Buitenpost – DETO

Overtuigende winst van Buitenpost op DETO

Buitenpost kent een uitstekende start van het tweede seizoen in de hoofdklasse. Na het gelijkspel van vorige week tegen ACV in Assen, kon Buitenpost zaterdag drie punten bijschrijven na het duel tegen DETO Twenterand. De ploeg uit Vriezenveen werd met 3-1 verslagen. Het was een overtuigende winstpartij voor de Blauwkes waarin uitblinker Rik Weening twee keer scoorde. Het andere doelpunt van Buitenpost kwam op naam van Rudmer Loonstra.

Lastpost
Nadat pupil van de week Hessel Jan van Lune raak had geschoten, schoot Buitenpost uit de startblokken. Grote lastpost voor de defensie van DETO was deze middag Rik Weening. Willem de Boer gaf een mooie pass op Rik Weening, die na een slimme actie een tegenspeler uitschakelde en de bal breed legde op Rob Dijkstra. Met een bekeken diagonaal lobje eindigde de bal op de lat. DETO kreeg naarmate het duel vorderde meer balbezit, maar Buitenpost was veel dreigender dan de gasten. Ging een afstandsschot van Weening nog een halve meter over, zijn tweede kans was na een kwartier spelen wel raak. Rudmer Loonstra gaf een goede voorzet die door Weening keurig werd afgemaakt. Daarna had Jorrit Terpstra de 2-0 op zijn schoen. Loonstra stuurde hem weg en alleen voor doelman Anthony van Zaltbommel gooide die laatste zich succesvol voor het schot.

Op slag van rust
Uit het niets deed DETO na ruim een half uur iets terug. Kevin Aman vertrok op rechts, zette de Buitenposter defensie te kijk en schoot raak: 1-1. Rob Dijkstra kon voor de thuisploeg direct iets terugdoen, maar zijn doelpoging in een klutssituatie uit een hoekschop van Willem de Boer werd op de doellijn gekeerd. Op slag van rust was het weer Weening die gevaar stichtte in het zestienmetergebied. Na een fraaie actie gaf hij goed voor op Loonstra die eenvoudig binnen kon schieten: 2-1. Bijna kopte Danny Boersma nog in eigen doel, maar zijn ploeggenoot doelman Kevin van der Meulen reageerde attent zodat Buitenpost met een voorsprong aan de thee mocht.

Competitiedebuut Sletering
Ruim tien minuten na de pauze bekroonde Weening zijn goede spel opnieuw met een doelpunt. Dat deed hij op kenmerkende wijze. Na een pass van De Boer viel hij, stond strompelend op, wurmde zich langs enkele tegenstanders en schoot raak: 3-1. Snel daarna juichte het publiek weer. Jorrit Terpstra zette een prachtige aanval op het middenveld op, bediende Rob Dijkstra op maat die op zijn beurt perfect voorgaf op Loonstra die binnenschoot. Het doelpunt werd echter door de assistent-arbiter onterecht wegens buitenspel afgekeurd. DETO probeerde nog wel iets terug te doen, maar verder dan enkele kleine mogelijkheden kwam het in deze fase van de wedstrijd niet. Tegen het slot kwam Justin Sletering nog binnen de lijnen. De jonge speler maakte zijn officiële competitiedebuut. Pas enkele minuten voor het eindsignaal kregen de gasten nog twee goede kansen. Buitenpost-doelman Kevin van der Meulen redde echter uitstekend. Weening kreeg nog een mogelijkheid op een hattrick, maar hij stuitte in de extra tijd op de keeper.

‘Mooie start’
Buitenpost-trainer Jasper Bouma roemde na afloop de goede teamprestatie. “DETO had het moeilijk om door onze defensie te komen. Rik Weening was levensgevaarlijk, lekker voor hem dat het beloond werd met goals. We deden ons zelf wel te kort door Deto vanuit het niets op 1-1 te laten komen. En we hadden met 3-1 de rust in moeten gaan, dan was de wedstrijd gespeeld geweest”, aldus Bouma. De trainer zag dat zijn ploeg na de pauze vanuit de omschakeling de gevaarlijkste ploeg bleef. “De 4-1 was in mijn beleving geen buitenspel, maar goed. We kregen de beloning van 3 punten. Een mooie start. Na twee wedstrijden op vier punten en op de vierde plek, daar had ik van te voren alleen maar van kunnen dromen.” Volgende week speelt Buitenpost een uitwedstrijd in Putten.

Opstelling VV Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout (46. Joost Jesse Visser), Berend Schootstra, Willem de Boer, Rob Dijkstra, Jorrit Terpstra (89. Justin Sletering), Rik Weening, (80. Mark Huizinga), Rudmer Loonstra
Opstelling DETO: Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Stan Nijhuis, Koen Fleer, Kai Wesselink, Mark Koetsier (64. Hoeseb Yakob), Qays Shayesteh, Coplan Soumaoro, Ferdi ter Avest (80. Milan Weiss), Maarten Jansen (64. Lesley Nahrwold), Kevin Aman

Scoreverloop: 16. Rik Weening 1-0, 35. Kevin Aman 1-1, 45. Rudmer Loonstra 2-1, 58. Weening 3-1
Gele kaart: Kevin Aman (DETO), Wim de Vries (Buitenpost)
Toeschouwers: 350

Foto’s zijn van Hans Zwamborn, kijk ook op www.kiepie.nl.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor