Buitenpost – Flevo Boys

Buitenpost met tien man onderuit tegen Flevo Boys

Een vroege rode kaart deed VV Buitenpost de das om in de cruciale thuiswedstrijd tegen concurrent Flevo Boys. Met tien man waren de Blauwkes bijna 80 minuten lang goed opgewassen tegen de ploeg uit Emmeloord. De spelers vochten voor wat ze waard waren. Maar net voor rust en net voor het eindsignaal wist Flevo Boys te scoren waardoor hekkensluiter Buitenpost opnieuw met lege handen stond. Na afloop bleek de concurrentie te hebben gewonnen zodat aansluiting bij de veilige plaatsen op de ranglijst nu ver uit zicht is.

Punten hard nodig
In de basisopstelling ontbraken Berend Schootstra (geschorst), Wim de Vries, Aaron Boekhout, Rik Weening en zat Robin Huisman de Jong op de bank na terugkomst van vakantie. Buitenpost was gebrand op een goed resultaat tegen Flevo Boys, maar ook deze ploeg heeft de punten nog hard nodig. Pupil van de week Joran Hoekstra schoot raak waarna het duel kon beginnen.

Rode kaart
Buitenpost startte sterk. Rudmer Loonstra was binnen tien minuten al dichtbij een treffer. Rolf Dijk gaf voor vanaf rechts goed voor en in de scrimmage voor het doel lag een Emmeloorder verdediger net in de weg voor Loonstra. De bezoekers deden daarop iets terug met een kopbal, maar het was een prooi voor Kevin van der Meulen. Na 12 minuten sloeg het noodlot voor Buitenpost toe. Aanvoerder Aran Nijboer van Flevo Boys ging er in de counter op randje van buitenspel er vandoor met Mark Huizinga in de achtervolging. De spits zocht heel slim contact met de centrale verdediger en ging daarop naar de grond. Doorgebroken speler, oordeelde  scheidsrechter Besselsen, en toonde Huizinga de rode kaart. “Dan zie je het alweer gebeuren. Balen”, reageerde Buitenpost-trainer Jasper Bouma. Buitenpost moest zich even herpakken na deze tegenslag. Robin Huisman de Jong kwam in het veld op de vacante plek in de verdediging. Dat ging ten koste van middenvelder Halbe Elsenga.

Buitenpost gevaarlijker
Veel veranderde er niet in het spelbeeld. Buitenpost oogde gevaarlijker in de omschakeling en Flevo Boys bleek niet in staat om te domineren. Zo schoot Joran Olijve van afstand. Hij leek te scoren, maar de doelman kon nog net zijn vingertoppen tegen de bal krijgen. Daarna was het de beurt aan Dijk. Zijn poging belandde in het zijnet. Terwijl de thuisploeg met tien man druk zette op zoek naar de openingstreffer, leek Flevo Boys toe te slaan in de counter. Met twee man stoomden de gasten al dan niet in buitenspelsituatie op richting het doel. Yume Ramos kwam alleen voor Van der Meulen, maar de Buitenposter doelman redde knap. Terwijl iedereen dacht aan de brilstand in de pauze, kwam Flevo Boys toch op voorsprong. Op slag van rust kopte Timon Rorije uit een hoekschop raak.

Typerend
In de tweede helft was de eerste kans weer voor Buitenpost. Verdediger Danny Boersma schoot net voorlangs. Daarna gebeurde er lange tijd niet veel. De Blauwkes bleken niet meer in staat voldoende druk te zetten en Flevo Boys speelde slordig om met de mogelijkheden die er kwamen. Bij Buitenpost vloeiden de krachten langzamerhand weg. De grootste opwinding ontstond door een forse overtreding van Rorije op Joost Jesse Visser rond de middellijn zonder de intentie om de bal te raken. De arbiter gaf geel, terwijl een groot deel van het publiek aan een rode kaart dacht. Even voor tijd besliste Aran Nijboer definitief het duel. Dat doelpunt kwam typerend voor het seizoen van Buitenpost tot stand. Zijn mislukte voorzet dwarrelde zo het doel in. “Heel typerend ja. Dan zakt de moed je wel in de schoenen”, zei trainer Bouma. “Toch hebben we goed gespeeld. We hebben veel energie in de wedstrijd gestoken en veel meters gemaakt. We hebben er alles aan gedaan om een goed resultaat te halen, daar heb ik spelers ook voor gecomplimenteerd. Nu moeten we ons focussen op het voorkomen van directe degradatie. Volgende week hebben we tegen Deto weer een kans om aan te haken.”

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Danny Boersma, Mark Huizinga, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Halbe Elsenga (22. Robin Huisman de Jong), Rob Dijkstra, Joran Olijve, Willem de Boer (85. Durk de Haan), Rolf Dijk, Rudmer Loonstra (59. Folkert van Dongera)
Opstelling Flevo Boys: Rodney Rosin, Arnoud Post, Björn Adams, Marc Reussing, Roelof Strikwerda, Ivar Span, Aran Nijboer, Aron Strengholt, Frank Post (67. Madih Doufika), Yumé Ramos en Timon Rorije (88. Duane Tjen-A-Kwoei)

Scoreverloop: 44. Timon Rorije 0-1, 83. Aran Nijboer 0-2
Gele kaart: Ivar Span, Arnoud Post, Timon Rorije (Flevo Boys)
Rode kaart: 12. Mark Huizinga (Buitenpost)

Foto’s zijn van Burt Sytsma.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor