Buitenpost – Flevo Boys

Op het eigen sportpark De Swadde trad Buitenpost aan tegen Flevo Boys uit Emmeloord. Gezien de stand vooraf, plaats elf tegen plaats tien van de ranglijst, lagen er vandaag misschien wel mogelijkheden! De omstandigheden waren van te voren echter voor beide teams niet ideaal. Het was nat en er stond een straffe wind …. Bij de selectie van Flevo Boys, onder leiding van trainer Kevin Waalderbos, waren geen afwezigen. Bij Buitenpost kon trainer René van der Weij al enkele weken niet beschikken over Rudmer Loonstra en Rik Weening en speelde nieuwkomer Folkert van Dongera (knie) nog geen duel in de Hoofdklasse B. Het arbitrale trio bestond vandaag uit arbiter de heer Raymond Meilink uit Enter (Ov.) en zijn assistenten waren de heren Robert Bruining (Barger Oosterveld – AdeH) en Jazzy Hindriks (Smilde – AdeH).

(door Anne de Haan)

Snelle openingsgoal
Arbiter Meilink opende het duel, nadat de Buitenposter Pupil van de Week Brend Kaldeway (JO10-1) zijn shoot-out op Flevo Boys-keeper Rodney Rosink afvuurde. Kaldeway rondde doeltreffend af en bezorgde de Blauwkes een mentale voorsprong.  Hierna ontspon zich een duel, welke van Buitenpost-zijde als matig bestempeld kan worden. Zeker, de harde wind had daar zeker voor rust ook een groot aandeel in, maar het was een feit dat Flevo Boys daar beter mee omging. Daar kwam nog bij, dat de Buitenpost-defensie de polderbewoners al in de derde helft heel aardig in het zadel hielp … Centrale verdediger Danny Boersma onderschepte de bal eerst nog knap, waarna hij de bal zomaar in de voeten schoof van Flevo Boys- aanvaller Johan Tiems. Deze zag Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen te ver voor zijn doel staan en schoot met een uitstekende lob zijn ploeg direct op voorsprong, 0-1. En dan loop je als thuisploeg gelijk al achter de feiten aan … Niet problematisch, maar toch! De mannen van trainer René van der Weij (volgend seizoen SC Genemuiden – AdeH) verstopten zich echter niet, maar zo zou Van der Weij naderhand ook beamen, de échte passie ontbrak. Na de vroege goal kon de thuisploeg dan ook geen overwicht creëren. Daarbij liep Boersma binnen tien minuten ook nog eens tegen een gele kaart aan, nadat hij Flevo Boys- middenvelder Madih Doufikar ‘onreglementair’ moest afstoppen. De vrije trap – genomen door Doufikar – werd via de vingertoppen van keeper Van der Meulen tot corner verwerkt. Zo kregen beide partijen wel enkele corners en vrije trappen, maar het gewenste gevaar voor de thuisploeg bleef uit.

Wel mogelijkheden, geen echte kansen
Wanneer Flevo Boys aanviel was het ook gelijk dreigend, zonder dat er grote mogelijkheden ontstonden. Zo belandde een voorzet van Arnoud Post bij aanvaller Tomas Boer, maar zijn inzet verdween naast. Ook een poging van afstand van Ivar Span kon simpel worden verwerkt door keeper Van der Meulen. Buitenpost kon daar slechts enkele kansjes tegenover stellen. Zo schoot Joran Olijve naast na een voorzet van Boersma en leverde een corner van Joost Jesse Visser – die verdiend was door verdediger Aaron Boekhout – niks op. Dat de weersomstandigheden zo nu en dan erg lastig waren bleek toen een voorzet van verdediger Wim de Vries bijna direct de Emmeloorder goal in waaide. Keeper Rosink was echter wel wat polderwind gewend en zag de bal op het dak van het doel belanden. Zo drongen de Blauwhemden wel wat aan, maar bleven grote kansen uit. Verdediger Duane Tjen-A-Kwoei kreeg nog een terechte gele kaart, nadat hij aanvaller Rolf Dijk van achteren onderuit haalde. De stand veranderde niet meer, al werd er nog een Buitenposter goal afgekeurd, toen arbiter Meilink de Flevo Boys- keeper in bescherming nam. Flevo Boys verzuimde nog de voorsprong te vergroten toen Ivar Span in kansrijke positie een voorzet van Doufikar hoog over schoot en in de extra tijd schoot diezelfde Span via de vingertoppen van keeper Van der Meulen nog een keer over. Zo gingen de acteurs theedrinken, ruststand 0-1.

Opnieuw verdedigende blunder, snelle aansluitingstreffer Rob Dijkstra
Buitenpost-trainer Van der Weij wisselde in de rust. Verdediger Boersma bleef achter en middenvelder/ aanvaller Jorrit Terpstra kwam hem vervangen om zo voor extra offensieve druk te zorgen. Het plannetje viel al snel in duigen toen routinier Robin Huisman de Jong bijna vijf minuten later in de fout ging. Aanvaller Tiems profiteerde wederom, 0-2. Een grote domper voor de thuisploeg die zich echter snel herpakte. Enkele minuten later werd Buitenposter Visser door Span naar de grond gewerkt en mocht Huisman de Jong een vrije trap nemen. Hij maakte zijn fout enigszins goed door de bal op de blonde kruin van middenvelder Rob Dijkstra te leggen. Dijkstra kopte uitstekend diagonaal raak, 1-2! Na deze aansluitingstreffer ging Buitenpost op zoek naar de gelijkmaker. Alleen, zoals ook aangegeven, zonder de echte strijdlust die de Blauwhemden nodig waren. Aanvoerder Berend Jan Schootstra, die ook vandaag weer veel vuil werk opknapte, werd door aanvaller Timon Rorije vastgehouden. Rorije verdween dan ook met een gele prent in het boekje van arbiter Meilink. Het betekende ook gelijk einde wedstrijd voor Rorije, want zijn trainer Waalderbos haalde hem hierna naar de kant. Aanvaller Frank Post kwam voor hem binnen de lijnen.

Slotfase zonder hoogtepunten, Flevo Boys vergroot voorsprong in blessuretijd
In de slotfase aanbeland was het voor Buitenpost net niet en voor de gasten uit de polder uiteindelijk wél. Zo kon Buitenposter Boekhout eerst redding brengen ten koste van een corner. De corner werd door Doufikar hard en te hoog voor de goal langs geknald. Voor de thuisploeg bleek een steekpasje van Dijk te hard voor Joran Olijve. Flevo Boys-trainer Waalderbos wisselde nogmaals om zo tijd te winnen. Waalderbos was er blijkbaar niet gerust op …. Doufikar mocht naar de warme douche en Aran Nijboer kwam in het veld. Direct hierna trok aanvoerder Arnoud Post aan de noodrem en haalde Boekhout neer. Het betekende de derde gele prent voor Flevo Boys. Het spel golfde op en neer, zonder dat er écht gevaar ontstond. De mouwen moesten nog eens omhoog bij de thuisploeg, zo realiseerde Olijve zich uitstekend, toen hij verdedigend zijn werk deed. Van der Weij wisselde nogmaals en Boekhout werd naar de kant gehaald. Pieter Henstra kwam voor hem in het veld. Het bracht geen gelijke stand meer op het scorebord. Huisman de Jong ging nog op de bon toen hij – net te laat – een sliding inzette en invaller Frank Post schoot hoog over. Aanvaller Boer werd nog gewisseld en voor hem kwam Marc Reussing mocht zijn voetbaltenue nog even smerig maken …. Zo won trainer Waalderbos voor Flevo Boys nog kostbare seconden en maakte in de extra tijd invaller Aran Nijboer aan alle Buitenposter illusies een einde, toen hij na een counter voor de 1-3 op het scorebord zorgde. Buitenpost verloor vandaag, maar kan volgende week met opgeheven hoofd de volgende gasten – SDC Putten – op het eigen sportpark verwelkomen. Eindstand deze middag 1-3, in het voordeel van Flevo Boys uit Emmeloord.

Zondagmorgen met Van der Weij
“We zijn gisteren niet goed omgegaan met de omstandigheden. Het veld was zwaar en de wind bij tijd en wijle hard. Daarnaast spelen we voor Sinterklaas bij de eerste twee doelpunten”, aldus trainer René van der Weij. “Dan is het moeilijk voetballen tegen een tegenstander die gewoon gelijkwaardig is. We hebben verloren zonder echte kansen weg te geven. De 1-3 is voor de statistieken. Van onze kant was het een matige wedstrijd. Na de goal van Rob (Dijkstra – AdeH) hebben we kort een overwicht gehad zonder kansen te creëren. De echte passie, die we vorige week in en tegen Genemuiden wel hadden, heb ik vandaag gemist. En laten wij die als team nou net nodig hebben om wedstrijden te winnen, want dàn kunnen wij als team heel veel!” En dat was juist geconcludeerd van het Buitenposter technisch brein!

Zaterdag staat er opnieuw een thuisduel op het programma. Op sportpark De Swadde is SDC Putten de tegenstander (Jeltingalaan 80, 9285 WL  BUITENPOST). Ik zeg alvast: KOMT ALLEN! FORZA BLAUWKES!

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma (46/Jorrit Terpstra), Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Berend Jan Schootstra, Joran Olijve, Rob Dijkstra, Aaron Boekhout (87/Pieter Henstra), Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong.

Opstelling Flevo Boys: Rodney Rossink, Roelof Strikwerda, Lars Rudmer Klijnstra, Arnoud Post, Madih Doufikar (84/Aran Nijboer), Timon Rorije (73/Frank Post), Ivar Span, Duane Tjen-A-Kwoei, Johan Tiems, Tomas Boer (91/Marc Reussing), Aron Strengholt.

Aantal toeschouwers: 361

Gele kaart: Danny Boersma(Buitenpost), Duane Tjen-A-Kwoei (Flevo Boys), Timon Rorije (Flevo Boys), Arnoud Post (Flevo Boys), Robin Huisman de Jong (Buitenpost).

Scoreverloop: 3. Johan Tiems (0-1), 49. Johan Tiems (0-2), 51. Rob Dijkstra (1-2), 92. Aran Nijboer (1-3).

Foto’s van Hans Zwamborn

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor