Buitenpost – Roden 1

Buitenpost maatje te groot voor Roden, 6-2

BUITENPOST – Afgelopen zaterdag stond het derde duel in de Noordelijke Districtsbeker van de KNVB op het programma. Om 17.00 uur werd er afgetrapt op het kunstgras van sportpark De Swadde in Buitenpost, waar Buitenpost uitkwam tegen Zondag Tweedeklasser Roden. Op de bank bij Buitenpost zaten naast reservekeeper Marvin Heidstra, ook aanvaller/middenvelder Jorrit Terpstra, verdediger Joost Jesse Visser en middenvelder Joran Olijve. Bij de Drenten bevolkten Yonathan Ahlers, René de Vries, Kenny van Wijk en Martijn Smit de reservebank. Buitenpost uitkomend in de Eerste Klasse E, vandaag dus tegen Roden, dat uit komt in de Zondag Tweede Klasse K. De algehele leiding was vanmiddag in handen van arbiter de heer L. Fledderus uit Steenwijk en hij werd geassisteerd door de heer L.A. Hummel van VV Roden en J. de Haan van VV Buitenpost.

(door Anne de Haan)

Buitenpost goed uit de startblokken
Na het eerste fluitsignaal van leidsman Fledderus werd door de thuisploeg direct de aanval gezocht. Zo schoot Durk de Haan (eigen jeugd – AdeH) al na twee minuten over en redde Roden-keeper Klaas Kleiker (ex-VEV´67) prima na een poging van Rolf Dijk. De prima assist kwam van Rob Dijkstra. Ook een prima afstandsschot van aanvoerder Berend Jan Schootstra werd door keeper Kleiker over de lat gewerkt. Zo was al vrij snel duidelijk, dat – evenals SC Veenwouden en Zuidhorn in de poule Groep 1 L106 van de KNVB-Districtsbeker – met alle respect ook Roden een maatje te klein bleek. Zo vloog een poging van spits Rudmer Loonstra naast, na een prima voorzet van Martijn van Roeden. Pas na twintig minuten stelde Roden daar iets tegenover, Sven Steenbergen schoot naast. Het wachten was op de voorsprong van de thuisclub, en die kwam er. Verdediger en nieuwkomer Robin Huisman de Jong was de schutter, hij knalde een vrije trap via de vuisten van Roden-keeper Kleiker hard in de bovenhoek, 1-0. Een beauty en zeker een terechte voorsprong, gezien het eenrichtingsverkeer op het veld. Buitenpost wilde dan ook zo snel mogelijk het verschil maken.

Gastheer geeft gas
Buitenpost liet zien uitstekend te kunnen voetballen. Met zo nu en dan sublieme combinaties werd Roden helemaal zoek gespeeld. Zo kon keeper Kleiker redden na een poging van De Haan, nadat Dijkstra de bal uitstekend voor hem had klaargelegd. Even later was het wel raak. Een wonderschone assist van De Haan, werd door Rolf Dijk fraai afgerond, 2-0. Roden-captain Bert Roede incasseerde hierna een gele kaart van arbiter Fledderus, waarschijnlijk na herhaaldelijk commentaar op de leiding. De Blauwkes gingen verder waar ze waren gebleven en na een snelle en uitstekend uitgevoerde aanval met hoofdrollen voor Rob Dijkstra en Rudmer Loonstra, schoot maatje De Haan net naast. Hierna greep Roden-trainer Harry Zwiers in en wisselde Steenbergen voor Kenny van Wijk. Het hielp niet, want na wederom een sublieme aanval met voorbereidend werk van Van Roeden, schoot Loonstra rechtstreeks raak: 3-0. Dat er hierna op slag van rust nog een tegendoelpunt viel te noteren, was een smetje op de verder uitstekende eerste helft. Na een bijna hilarisch en grabbelend optreden van keeper Kevin van der Meulen, was het Roden-speler Guido Bos die voor het tegendoelpunt tekende, 3-1. Hierna schoot Dijk nog naast, waarna arbiter Fledderus met name de Roden-spelers enige rust bood. Ruststand 3-1.

Doelpunt aan beide zijden
Ook na de warme thee werd door Buitenpost direct de aanval weer gezocht. Na vijf minuten mocht Schootstra alleen op keeper Kleiker af, nadat Huisman de Jong de bal perfect bij hem afleverde. Schootstra twijfelde niet en liet de Roden-sluitpost kansloos, 4-1. Een oppermachtig spelende thuisploeg ging door. Zo spatte een bal van Dijkstra via keeper Kleiker op de lat uiteen en knalde Loonstra even later op de paal en Van Roeden nog een keer loeihard op de lat. Hierna was blijkbaar even de concentratie weg en speelde verdediger Wim de Vries foutief terug op keeper Van der Meulen. Roden-speler Vincent van Santen was present en strafte de fout van De Vries keihard af, 4-2. Buitenpost-trainer René van der Weij vond het hierna tijd voor vers bloed en haalde De Vries en Dijk naar de kant. Joost Jesse Visser en Jorrit Terpstra kwamen de heren vervangen.

Buitenpost loopt simpel weg
Nadat ook captain Schootstra was gewisseld voor Joran Olijve en Aaron Boekhout diens aanvoerdersband om de bovenarm kreeg, was de schwung even weg. Even zoeken na de drie wisselingen binnen de lijnen, maar de overmacht van de Blauwhemden bleef. Dijkstra illustreerde dit nogmaals door een prima knal, die door Kleiker maar net over het doel kon worden gewerkt. Aan de andere kant probeerde Roden-speler Enrico Wardenier het van afstand, maar keeper Van der Meulen was weer bij de les en redde knap. Hierna volgde een aanval waar het publiek van smulde. Een uitstekende pass van verdediger Danny Boersma werd gevolgd door een evenzo mooi overstapje van Loonstra, waarna Olijve alleen door mocht en keeper Kleiker uiterst koel kansloos liet, 5-2. Na een gele kaart voor Roden-speler Robin Carras stuitte Van Roeden nog op keeper Kleiker en was het slotakkoord voor Buitenpost. Dijkstra kopte goed in, keeper Kleiker werkte weg en gaf invaller Joost Jesse Visser de rebound. Die wist hier wel raad mee en schoot zo de zesde treffer binnen, eindstand 6-2.

Van der Weij ziet positieve dingen
“Ik heb echt goed voetbal gezien, goede snelle aanvallen en mooie doelpunten. We waren geconcentreerd, dit in tegenstelling tot vorige week. Deze week hebben we goed getraind, goed gereageerd. Helaas geven we vandaag de tegendoelpunten weg en dat doen we, wanneer de tegenstand nihil is. Dan hebben we momenten dat we verslappen, nonchalant worden en de goals weggeven. Dat mag tegen deze tegenstander absoluut niet. Daarom ben ik blij, dat volgende week het echte werk weer gaat beginnen. We krijgen absoluut meer tegenstand in de competitie. Ik weet ook zeker, dat dat dan niet meer gebeurd. Dat hebben we wel laten zien tegen ONS Boso Sneek, SWZ Boso Sneek en SC Genemuiden. Dàn verslappen we niet!” Gelukkig voor Van der Weij en zijn staf is iedereen binnen de selectie fit. Rik Weening, Martijn Douma, Chiel de Jong en keeper Marvin Heidstra maakten de nodige speelminuten bij het tweede elftal en deden zo het nodige ritme op. Van der Weij zal iedereen ongetwijfeld nodig hebben in het nieuwe seizoen, waarin hij zo graag op alle fronten mee wil blijven doen. We wachten het allemaal belangstellend af, tóch?

Volgende week begint dus de competitie. Dan ontvangt Buitenpost het Leeuwarder Blauw Wit ’34, dat dit jaar wordt getraind door Bert Hollander. De wedstrijd op sportpark De Swadde (Jeltingalaan 80, 9285 WL) in Buitenpost begint om 14.30 uur! Ik zeg daarom ook: KOMT ALLEN! FORZA BLAUWKES!

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (60/Joost Jesse Visser), Robin Huisman de Jong, Danny Boersma, Aaron Boekhout, Berend Jan Schootstra (62/Joran Olijve), Rolf Dijk (60/Jorrit Terpstra), Rob Dijkstra, Durk de Haan, Rudmer Loonstra, Martijn van Roeden.
Opstelling Roden: Klaas Kleiker, Robin Carras, Stan Idema, Enrico Wardenier, Vincent van Santen, Bert Roede, Sven Steenbergen, Nick ter Arkel, Rutger van der Laan, Rik van Dijk, Guido Bos.

Aantal toeschouwers: 101
Gele kaart: Bert Roede en Robin Carras (Roden).

Scoreverloop: 23. Robin Huisman de Jong (1-0), 31. Rolf Dijk (2-0), 37. Rudmer Loonstra (3-0), 44. Guido Bos (3-1), 50. Berend Jan Schootstra (4-1), 58. Vincent van Santen (4-2), 69. Joran Olijve (5-2), 90. Joost Jesse Visser (6-2).

Foto’s van Hans Zwamborn, ook op www.kiepie.nl

 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijd
 • Wedstrijd: Heino - Buitenpost
 • Datum: 21-04-2024
 • Aanvang: 14:00
Sponsoren
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor