VV Buitenpost trots op certificaat jeugdopleiding

VV Buitenpost heeft het certificaat ‘Lokale Jeugdopleiding’ van de KNVB binnengehaald. Dit betekent een nieuwe kwaliteitsimpuls voor het opleiden van jeugdspelers. Een werkgroep heeft er ruim anderhalf jaar aan gewerkt. “We hebben met enthousiaste mensen veel tijd en energie in de certificering gestoken. Ik ben supertrots dat we het kwaliteitskeurmerk hebben gekregen”, zei hoofd jeugdopleiding Wietse van der Veen donderdagavond tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Visitekaartje
Namens de KNVB reikte Auke van der Horn het certificaat officieel uit aan Wietse van der Veen en Jan Douma (technische zaken). “Ik heb ontzettend veel respect voor deze vereniging. Fantastisch dat jullie het certificaat hebben gehaald. Wat een karwei! Het is een visitekaartje voor jullie jeugdopleiding”, complimenteerde Van der Horn.

Voetbaltalenten
Bij Buitenpost staan spelvreugde, prestaties en teamspirit voorop. Tevens wil de club de selectieteams op een zo hoog mogelijk niveau laten voetballen en voetbaltalenten opleiden en behouden. De jeugdopleiding van VV Buitenpost staat goed aangeschreven. Zo hebben alle standaardteams gediplomeerde trainers en stromen ieder seizoen talenten door naar de eerste selectie. Maar het kan altijd beter, was de conclusie van Van der Veen en Douma. Besloten werd de ambities te verwezenlijken en het programma Kwaliteit & Performance van het onafhankelijke adviesbureau NMC Bright en de KNVB te volgen. Er kwam een werkgroep versterkt met Bauke Jan Stuursma, Roel Wijma en Wijtze van der Meer.

Gewenste speelstijl
De werkgroep is aan de slag gegaan om alles door te lichten en verbeterpunten in kaart te brengen. “Het programma van eisen kent zo’n 65 punten waar je aan moet voldoen”, aldus Jan Douma over de forse klus. Er is een jeugdbeleidsplan van 90 pagina’s geschreven en er volgen nu evaluatiegesprekken met jeugdtrainers, die vervolgens worden vastgelegd. Daarnaast is omschreven wat de gewenste speelstijl is. “We willen verzorgd opbouwen en aanvallend voetballen. Dat past bij het karakter van Buitenpost. Die herkenbare lijn willen we doortrekken naar alle leeftijdscategorieën, overbrengen op de trainers en inzichtelijk maken voor buitenstaanders.” Volgens Douma heeft de vereniging veel handvatten gekregen om verdere verbeteringen door te voeren. “Onze ambitie is daar mee door te gaan en een aantrekkelijke club te zijn voor de hele regio.”

Fotobijschrift: Auke van der Horn (midden) van de KNVB reikt het certificaat uit aan Wietse van der Veen (links) en Jan Douma (rechts). Op de achtergrond leden van de werkgroep en het hoofd- en jeugdbestuur van VV Buitenpost. Foto’s: Paul Loonstra

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor