Buitenpost uitgeschakeld op doelsaldo

Een seizoen vol hoogtepunten en records is dinsdagavond voor VV Buitenpost plots afgelopen. In de laatste poulewedstrijd om promotie naar de hoofdklasse moesten de Blauwkes winnen van De Zuidvogels uit Huizen. Dat lukte net niet. De wedstrijd eindigde in 2-2 waardoor de Huizer ploeg op basis van een beter doelsaldo doorgaat naar de finaleronde tegen Flevo Boys.

Droomstart
Het duel, waar zo’n 800 toeschouwers op afkwamen, ontbrandde meteen na het eerste fluitsignaal. Buitenpost startte fel. In de tweede minuut werd Jorrit Terpstra gelanceerd. Hij had kunnen scoren maar besloot de bal breed te leggen op Joran Olijve die vervolgens onberispelijk binnenschoot: 1-0. Na deze droomstart joeg Buitenpost door op de tegenstander, die duidelijk geen raad wist met de fanatieke opponent. Na tien minuten spelen luwde de storm op het vijandelijke doel en kwamen De Zuidvogels beter in het spel. Halverwege de eerste helft was de eerste de beste kans voor de gasten meteen raak, de 1-1 van Danny Roozendaal viel uit het niets. Buitenpost was zichtbaar aangeslagen, waarvan De Zuidvogels in de volgende aanvallen bijna opnieuw kon profiteren. Het duurde tot kort voor rust voordat de thuisploeg zich kon herpakken, waardoor het duel meer gelijk opging.

Plaaggeest
In de tweede helft waren de beste kansen opnieuw voor De Zuidvogels, al had een mooi afstandsschot van Rob Dijkstra een beter lot verdiend en kreeg Joop Pijnacker een licht duwtje waardoor zijn schot op doel de nodige kracht mistte. Na een uur spelen was plaaggeest Roozendaal opnieuw succesvol voor zijn team: 1-2. Dit betekende dat Buitenpost nog tweemaal het net moest vinden. De Blauwkes gooiden waar mogelijk nog meer energie in het duel, maar gaven tegelijkertijd meer ruimte achterin weg. Deze strijdwijze werd een kwartier voor tijd beloond. Opnieuw ging Terpstra op avontuur en legde dit keer breed op Rudmer Loonstra. Zijn schot werd gekeerd en in de rebound was Terpstra wel succesvol: 2-2.

Bloedstollend spannend
Het laatste kwartier werd met de gelijke stand bloedstollend spannend. De Zuidvogels wisten dat Buitenpost tegen Feyenoord tweemaal in blessuretijd had gescoord en raakten lichtelijk in paniek. De thuisploeg ging alles of niets spelen. De hoge ballen voor het doel waren echter telkens een prooi voor de lange verdedigers en ook wilde de bal steeds niet goed vallen. De gasten kwamen niet meer aan aanvallen toe en beperkten zich tot het wegrossen van de ballen. Het publiek voelde het aan dat er nog iets moois mogelijk was en ging massaal achter de ploeg staan. Hoewel Buitenpost in de laatste minuten met tien man aan het aanvallen waren en keihard werkte, lukte het de spelers niet de bevrijdende derde treffer te maken. Zo eindigde het duel in 2-2 en bleken de zeven behaalde punten in de poulefase niet voldoende om mee te kunnen doen voor de finaleronde voor promotie.

Trots
Buitenpost mocht onder luid applaus en met opgeheven hoofd het veld verlaten. De supporters beseften dat de Blauwkes een zeer succesvol seizoen hadden afgesloten met een record aantal punten, een vierde plek op de ranglijst en een goede reeks in de nacompetitie waarbij geen wedstrijd werd verloren. En als beloning voor het behalen van de halve finale in de noordelijke districtsbeker, waarin werd verloren van de latere bekerwinnaar Staphorst, is er een ticket voor het KNVB-bekertoernooi bemachtigd. Trainer René van der Weij was erg teleurgesteld na afloop van de wedstrijd, maar kon het gelijke spel tegen de sterke tegenstander ook relativeren. “Ik ben erg trots op mijn spelers en staf. We hebben alles gegeven. Het was een prachtig seizoen voor VV Buitenpost.”

Lees hier het volledige wedstrijdverslag.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor