Buitenpost – PKC’83 1

Buitenpost wint thuis terecht van PKC ´83, 2-0

BUITENPOST– Vorige week werd ruim gewonnen in en tegen Groningen (1-7, AdeH), vandaag wachtte de Peizer Kring Combinatie 1983, kortweg PKC ’83, wederom uit de Grunneger hoofdstad. Of zoals men in de Groninger provincie zegt: oet stad. Een prachtig affiche tegen een gerenommeerde tegenstander en gelijk ook de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in de Eerste Klasse E. Buitenpost kent een uitstekend seizoen tot nog toe en staat op een tweede stek, in achtervolging op koploper Drachtster Boys. Tegenstander PKC’83 staat op een gedeelde vierde plaats, samen met het Harense Gorecht. Bij de thuisclub zaten naast reservekeeper Richard Zwaagstra, ook Martijn van Roeden, Durk de Haan en Martijn Douma in de dug-out. Bij de gasten werd de bank bezet reservekeeper K. Postema, Bryan Inge, Hein van Veen en Abdel Allaoui. Omstreeks 14.30 uur werd er afgetrapt, de wedstrijd stond onder leiding van arbiter Jan van Dijk en zijn assistenten de heren M. van der Veen en J.H.A. Kleine Koerkamp.

(door Anne de Haan)

Tegenstander PKC’83 kent aardige start
Na de shoot-out van Pupil van de Week Joaz van der Veen (JO11-3), en het eerste fluitsignaal van de leidsman, ontspon zich een aardig duel, zo zag ook Buitenpost-trainer René van der Weij. “PKC’83 probeerde ons goed onder druk te zetten. We moesten even alle zeilen bijzetten en mochten absoluut niet klagen, dat een fout van Aaron (Boekhout – AdeH) niet werd afgestraft.” In de zevende minuut was het Grunneger Toufik Faraoui die zomaar in vrije positie voorlangs schoot. Hij zal er ongetwijfeld afgelopen nacht nog wel eens van wakker zijn geschrokken …. “Hierna waren we weer bij de les”, aldus Van der Weij. En zo was het, want vier minuten later, kwam de thuisclub middels een geweldige goal op voorsprong. “We maken een geweldige goal. Een prachtige aanval door het midden met diepgaande middenvelders, een werkelijk fantastische eindpass van Rob Dijkstra met Rudmer Loonstra als eindstation, een geweldig doelpunt”, sprak Van der Weij een dag later. Zo stond er na elf minuten een 1-0 stand op het scorebord. Even later kwam Rolf Dijk een teenlengte te kort, na weer een prachtige pass van Dijkstra en kon PKC’83-keeper Ben Meedendorp eenvoudig redden. Na het doelpunt kwam er ook wat meer ‘vuur’ in de wedstrijd. Het leverde oud-Buitenpostspeler Sip Jaap Bos een gele kaart op, na een overtreding op de captain van Buitenpost, Berend-Jan Schootstra. De gastheer probeerde hierna de wedstrijd met een tweede doelpunt in het slot te gooien, maar PKC’83 wenste niet te capituleren. Men had daarbij ook enig geluk aan de zijde. Nadat een knal van centrale verdediger Robin Huisman de Jong goed werd geblokt, schoot aanvaller Jorrit Terpstra via de paal naast. Een volgende poging van Terpstra, na een assist van Rik Weening, mislukte jammerlijk. Aan de andere kant moest Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen handelend optreden, voordat Faraouni gevaarlijk werd.

Regenbui zorgt voor zwaar veld
Inmiddels was de mooie blauwe lucht verdwenen en begon het te regenen. Het betekende ook, dat het hoofdveld op sportpark De Swadde er niet beter op werd. Na ruim een half uur mocht Dijk een corner nemen, Dijkstra kopte prima door, maar er was steun in het doelgebied. Enkele minuten later mocht oud-Buitenposter Simon Schreiber een corner nemen voor PKC’83, maar de Buitenposter sluitpost was goed bij de les. Libero Huisman de Jong stoomde hierna mee op, passte prima op Loonstra, maar zijn poging mislukte. Toen op slag van rust verdediger Wim de Vries Rolf Dijk alleen voor keeper Meedendorp zette, leek nog een tweede doelpunt op het scorebord te verschijnen, maar Meedendorp redde uitstekend. Zo mochten beide teams gaan rusten bij een stand van 1-0 in het voordeel van de thuisclub.

Wedstrijd na rust meer in evenwicht
Beide trainers kozen in de rust voor een wisseling. Bij de thuisploeg kwam Martijn van Roeden binnen de lijnen en bleef Rolf Dijk in de kleedbox achter. Trainer Wattimury van PKC’83 wisselde Bos en bracht Abdel Allaoui in het veld. “Na rust”, zo sprak Van der Weij, “vond ik de wedstrijd meer in evenwicht. PKC ’83 werd fysiek sterker en daar hadden we het best lastig mee. We kwamen moeilijker in ons spel.” Het veld was daar mede debet aan, door de regenbui voor de rust. “Wij hebben geprobeerd te blijven voetballen. Ik ben van mening dat je daarmee het verst komt als team. Met de lange bal of op de counter creëer je een wanhoopsoffensief, waarmee je de mazzel moeten hebben dat de bal toevallig een keer goed valt. Mijn intentie is om te blijven voetballen, dat lijkt mij het beste.” Zo werden er op het zware veld ook na de rust nog mogelijkheden gecreëerd. Terpstra schoot hard, maar naast en na een assist van Van Roeden, kwam maatje Loonstra net te kort. Ook captain Schootstra had zijn vizier niet scherp gesteld en schoot – met nog ongeveer een half uur te gaan – van afstand naast. Nadat Schootstra tegen de grond was gewerkt door PKC’83-speler Allaoui, belastte Huisman de Jong zich met de vrije trap. Loonstra’s kopbal werd echter uitstekend geblokt en zo bleef de minieme voorsprong overeind.

Tweede doelpunt in blessuretijd, winst echter terecht
Bij PKC’83 mocht hierna Simon Schreiber naar de kant. Hij werd vervangen door Bryan Inge. Toen het publiek zich opmaakte voor de eindfase, leken de krachten bij de gasten echter langzamerhand weg te vloeien. Ook de invallers konden het tij niet meer keren. Al kwamen er nog wel enkele hachelijke momenten aan beide zijden. De collega-sluitposten bleven echter overeind. In de omschakeling liep Weening nog tegen een gele kaart op, waarna na ruim tachtig minuten invaller Inge na een prima actie over de rechterkant naast schoot. Hierna mocht Faraouni naar de kant ten faveure van Hein van Veen. Nadat Husseyn Kurt Schootstra onderuit schoffelde, toonde de prima leidende arbiter Van Dijk ook Kurt een gele kaart. PKC´83 zette nogmaals aan, maar een poging van Jeffrey Noordveld ontbeerde de juiste richting, waarna Buitenpost – inmiddels in de blessuretijd aanbelandt – PKC ´83 de genadeklap gaf. Eerst was er een overtreding van Filipe Pinheiro op Terpstra en had Rudmer Loonstra even later misschien wel een strafschop moeten krijgen. Arbiter Van Dijk liet echter doorgaan, waarna na een klutssituatie de bal uiteindelijk voor de voeten van Weening kwam. Hij twijfelde geen moment en knalde koeltjes raak. Eindstand 2-0.

Van der Weij naderhand
Van der Weij zag dat zijn ploeg wederom weinig kansen had weggegeven. “Daar moet ik mijn team absoluut een compliment voor geven. Met zijn allen verdedigd en onze keeper Kevin (van der Meulen – AdeH) heeft geen echte redding hoeven te verrichten. Tegen een goed PKC’83 doe je het dan gewoon prima. Men heeft veel kwaliteit binnen de selectie, die gaan gewoon bij de eerste vier in deze Eerste Klasse E eindigen, dat weet ik zeker! Wanneer je dan achteraf nog hoort dat koploper Drachtster Boys dik onderuit gaat in en tegen Balk, is het weer spannend bovenin. We gaan met een goed gevoel de winterstop in”, sprak hij tevreden. “Vorige week heb ik mijn contract verlengd, waar ik zeer blij mee ben. Er zit veel kwaliteit in de groep en er is potentie om absoluut beter te worden. Daar wil ik graag verder aan werken. We beleven al met al een heel mooi jaar, al vanaf januari hebben we weinig verloren en veel mooie wedstrijden gespeeld. We hebben de stijgende lijn van vorig jaar dus doorgetrokken. Daar ben ik erg content mee!”

De volgende competitieronde is zaterdag d.d. 27 januari 2018. Dan ontvangt Buitenpost in zijn dertiende duel Winsum (Gr.). Het duel op sportpark De Swadde begint om 14.30 uur (Jeltingalaan 80, 9285 WL  BUITENPOST). Ik zeg: TOT VOLGEND JAAR ALLEMAAL, ZIJN JULLIE ER DAN OOK WEER? KOMT ALLEN! FORZA BLAUWKES!

Opstelling PKC ´83: Ben Meedendorp, Geadly Salomé, Lennon Schoobaar, Jeffrey Noordveld, Sip Jaap Bos (46/Abdel Allaoui), Jordy van Rijzsen, Filipe Pinheiro, Husseyn Kurt, Toufik Faraouni (80/Hein van Veen), Nikky Goguadze, Simon Schreiber (67/Bryan Inge).
Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Joost Jesse Visser, Robin Huisman de Jong, Aaron Boekhout, Wim de Vries, Jorrit Terpstra, Rob Dijkstra, Berend-Jan Schootstra, Rolf Dijk (46/Martijn van Roeden), Rudmer Loonstra, Rik Weening.

Aantal toeschouwers: 235
Gele kaart: Sip Jaap Bos en Husseyn Kurt (PKC ´83), Rik Weening (Buitenpost).
Scoreverloop: 10. Rudmer Loonstra (1-0), 92. Rik Weening (2-0).

Foto’s van Hans Zwamborn, ook op www.kiepie.nl

 

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Volgende wedstrijd
 • Wedstrijd: Heino - Buitenpost
 • Datum: 21-04-2024
 • Aanvang: 14:00
Sponsoren
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor
 • Sponsor