PKC’83 1 – Buitenpost 1

Buitenpost slechts met één punt terug uit Groningen

PKC´83 heette de gastheer afgelopen zaterdag van Buitenpost. Voor de Blauwhemden al enige jaren een lastige tegenstander, waarmee de contacten na de wedstrijd uiterst vriendschappelijk zijn. Oók deze middag stond er na de ´strijd op het veld´ een feestelijk middagje gepland. Maar eerst was het tijd voor het serieuze werk … Buitenpost-trainer René van der Weij had Aaron Boekhout en Marco van Leijen noodgedwongen buiten zijn selectie gelaten in verband met blessures. Toch zul je Van der Weij er niet snel over horen klagen. Zijn selectie oogt dit seizoen volwassen en is er kwalitatief ook niet op achteruit gegaan. Hij kan dus ook met een gerust hart andere spelers opstellen, zonder dat er veel kwaliteit wordt ingeleverd. Op de reservebank zaten Joop Pijnacker, Jorrit Terpstra, Rik Weening en tweede keeper Ricky Miedema. Bij PKC ´83 ontbraken Huseyin Kurt en Erdem Yeni op het wedstrijdformulier, ook zij waren geblesseerd. Vooraf was er in de ranglijst weinig verschil tussen beide ploegen, slechts twee punten in het voordeel van de Buitenposters. De algehele leiding was vandaag in handen van de heer J.H. Schuring uit Meppel en hij werd daarbij geassisteerd door E. Koning en H. van der Bij.

(door Anne de Haan)

Buitenpost voor de thee veel beter
Buitenpost startte uitstekend, met veel beweging en veel diepte in het spel. Zoals al aangegeven, Van der Weij heeft een selectie waarmee hij meerdere kanten op kan. Wanneer hij een balvaste spits nodig heeft, dan heeft hij die in zijn selectie. Denkt hij voorin meer diepte nodig te hebben, dan kan dat worden geregeld. Ook achterin heeft hij meerdere opties en die waren dus wel nodig vandaag nu hij twee spelers geblesseerd af zag haken (Van Leijen en Boekhout). Doelpunten kan hij – tot op heden – echter nog niet bestellen. Laat het daar nu de laatste weken wat aan ontbreken …. Gelukkig worden er wél – veel – mogelijkheden gecreëerd, zodat de nodige doelpunten niet uit kunnen blijven. Na ruim twintig minuten kwam Buitenpost op voorsprong een prima assist van Martijn van Roeden werd door Joran Olijve prima afgerond, 0-1. Het had echter voor rust misschien wel 0-3 moeten staan, want Van der Weij zag, dat de andere kansen voor Martijn van Roeden, Joran Olijve, Rob Dijkstra en ook Simon Schreiber onbenut werden gelaten. Daarnaast moet ook worden vermeld, dat keeper Ben Meedendorp – net als in de wedstrijd vorig seizoen – uitstekend stond te keepen. Ruststand derhalve slechts 0-1.

PKC’83 tapt na rust uit ander vaatje
Tijdens de thee was er blijkbaar in de kleedbox van PKC’83 een hartig woordje gesproken. Er werd nu uit een geheel ander vaatje getapt. De stadjers gingen fysiek de strijd aan en zochten daarbij de grens op. Bij Buitenpost werden er voorin geen ballen meer vastgehouden en ook werd de zogenaamde tweede bal op het middenveld niet meer opgepakt. De Blauwkes verloren de grip op de wedstrijd en PKC’83 drong meer en meer aan. Na tien minuten moest verdediger Wim de Vries geblesseerd naar de kant, zodat trainer Van der Weij even moest puzzelen. Hij had alleen nog maar aanvallers tot zijn beschikking, zodat Schreiber nu rechtsback werd en Jorrit Terpstra de positie van Schreiber innam. Na balverlies op het middenveld dook PKC’er Bryan Inge in de vijfenzestigste minuut zomaar alleen op voor Buitenpost-keeper Robert van der Laan en hij rondde heel goed af, 1-1. Toen ruim tien minuten later Martijn Kamps Buitenposter Jorrit Terpstra van achteren neerhaalde, kon arbiter Schuring niks anders dan de rode kaart trekken. Kamps kon gaan douchen en Buitenpost stroopte de mouwen nog maar eens op. Twee verse krachten kwamen om zo nog een doelpunt te forceren; Weening voor Van Roeden en Pijnacker voor Olijve. Het was echter opletten geblazen, want PKC’83 beschikt over de nodige snelheid en creativiteit. Er waren nog schoten van Dijkstra en Terpstra, die door keeper Meedendorp onschadelijk werden gemaakt. In de laatste minuut had het ook nog verkeerd voor Buitenpost kunnen aflopen, toen PKC ’83 via Bryan Inge maar net naast schoot. Gelukkig voor de Blauwhemden, bleef er zo toch nog een punt over, waar het er gezien de eerste helft echter drie hadden moeten zijn. Eindstand 1-1.

Van der Weij wacht op doelpunten
“Als je zo goed speelt en voor rust vijf 100%-kansen creëert tegen een PKC´83, met de minst gepasseerde verdediging in de Eerste Klasse E, dan doe je het gewoon erg goed. Inderdaad, we scoren veel te weinig, maar hebben daarnaast achterin niks weggegeven: het stond als een huis. Ik had aan de zijkanten gekozen voor Van Roeden (in plaats van Terpstra) samen met Simon Schreiber, waardoor je meer diepte krijgt. Daarnaast deze middag Rudmer Loonstra in de spits, samen met Joran Olijve. Die samenwerking verliep erg goed. Na rust zoekt PKC ´83 fysiek de grens op en gaan harder de duels aan. Die strijd hebben we vandaag verloren kan je wel concluderen. Jammer, maar in de laatste minuut kun je de wedstrijd zelfs ook nog verliezen, wanneer Bryan Inge de bal binnen schiet in plaats van naast. Dus moet je tóch tevreden zijn. Die doelpunten? Die komen absoluut, daarvan ben ik overtuigd!”, aldus Van der Weij.

Zaterdag 3 december a.s. staat er wederom een mooie tegenstander op het programma. Dan gaan onze Blauwkes op bezoek in Steenwijk, waar d’ Olde Veste ’54 de gastheer is. De Steenwijkers bonden afgelopen zaterdag BCV aan de zegekar met maar liefst 0-9! De Steenwijkers bezetten de tweede positie in de Eerste Klasse E en hebben vijf punten meer vergaard dan Buitenpost. De mannen van René van der Weij en Dorjan Berisha zijn dus gewaarschuwd. De wedstrijd op sportpark Parallelweg begint om 15.00 uur! (Parallelweg 11, 8332 JD). Ik zeg: JULLIE KOMEN TOCH OOK ALLEMAAL? FORZA BLAUWKES!