Marc Lourens en Ruben Buursema nieuwe trainers O17 en O15

Marc Lourens (20) en Ruben Buursema (18) zijn volgend seizoen de nieuwe trainers van respectievelijk onder 17-1 en onder 15-1 van VV Buitenpost. Marc traint nu JO19-2 en maakt de stap naar het standaardteam. Ruben komt uit Zuidhorn en kiest er in het kader van zijn studie voor om in Buitenpost te gaan trainen én spelen. Beide jonge trainers hebben veel zin in het nieuwe seizoen. “Het is een hele uitdaging.”

Diploma
Marc heeft dit jaar het diploma Trainer-Coach III gehaald en is bevoegd de hoogste jeugdteams van de Blauwkes te trainen. Bij JO17 kwam een plek vrij en de Buitenposter greep deze mogelijkheid met beide handen aan. “Ik vind het leuk om met oudere jeugd te werken”, zegt Marc. Hij vindt het als trainer belangrijk dat spelers goed opbouwen en van achteruit voetballen. “Daar worden ze beter van, ook als team. Daarnaast geef ik ze persoonlijke aandacht. Een aantal jongens ken ik nog uit de drie jaar dat ik de C’s heb getraind.”

Goede groep
De student International Business aan de Rijksuniversiteit Groningen is erg fanatiek. “Ik wil absoluut niet verliezen, dan ben ik het hele weekend ziek. Op papier ben ik nog speler van het tweede, maar door blessureleed kom ik niet aan spelen toe.” Marc noemt JO17 een goede groep. “Het is voor mij een mooie stap ze te mogen trainen. De verwachtingen zijn hooggespannen”, lacht hij.

CIOS
Ruben Buursema doet de opleiding trainer/coach specialisatie voetbal aan het CIOS. Voor zijn studie moet hij trainingen geven. Die mogelijkheid was er niet bij zijn club VV Zuidhorn. “Ik heb me georiënteerd en kwam al snel bij VV Buitenpost uit. Een grote club waar de jeugd op een hoog niveau speelt. En niet onbelangrijk, goed bereikbaar met de trein”, aldus Ruben. Tijdens een gesprek bij Buitenpost bleek er een wederzijdse klik te zijn en mocht hij de vacature bij onder 15-1 invullen. “Ook word ik assistent van Marc bij JO17. Omdat ik dan vaak in Buitenpost ben, lukt het niet meer om te voetballen in Zuidhorn. Daarom ga ik hier bij onder 19 spelen en zal ik vaak op De Swadde te vinden zijn.”

Nieuwe start
Ruben is blij met de kans die hij bij Buitenpost krijgt, ook voor zijn eigen ontwikkeling, en kijkt uit naar een nieuwe start bij een nieuwe club. “Ik hoop er een mooi seizoen van te maken en een goed team op te bouwen. Ik wil spelers laten doorontwikkelen en ze proberen individueel op een hoger niveau te krijgen.” De lange Zuidhorner is nu al regelmatig in Buitenpost om trainingen te bekijken. Lachend: “Mensen zullen me niet snel over het hoofd zien. Ik ben 2 meter 1. En ze mogen gerust Fries praten, ik kan het wel een beetje verstaan.”

Marc Lourens     Ruben Buursema
Marc Lourens                               Ruben Buursema

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor