Buitenpost 1 ZA – Forward 1 ZO

Buitenpost simpel naar volgende bekerronde: ook Groninger studenten onder de voet gelopen, 12-0

Na overwinningen bij VV Aduard 2000 (1-12) en Be Quick Dokkum (3-7), stond afgelopen zaterdag de derde en laatste wedstrijd van de eerste bekerronde op het programma. Nu op het eigen sportpark De Swadde, waar GSAVV Forward uit Groningen de gasten waren. De Grunnegers – voluit de Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging Forward – zijn afgelopen seizoen kampioen geworden in de 3e Klasse C op zondag en mag het komende seizoen dus uitkomen in de 2e Klasse. Arbiter deze middag was de heer E.M. van der Hoek uit Assen en hij werd geassisteerd door Buitenposter Joop de Haan en een ‘deskundige’ van Forward.

(door Anne de Haan)

Studenten
Zoals gewoon bij studenten, kijkt men niet zo nauw bij een voorbereiding op een wedstrijd. En dus was de wedstrijdselectie kort voor aanvang present. Dus omkleden, korte warming-up en hupsakee: mouwen omhoog en ‘aan de bak’. Het zorgde wél voor wat zweet op het voorhoofd en enig hoofdschudden van teammanager Joop de Haan van Buitenpost. Arbiter Van der Hoek keek het allemaal geamuseerd aan en kon het allemaal wel waarderen. De leidsman gaf ruim vijf minuten later dan gepland het startsein voor de wedstrijd.

Makkelijke prooi
Al snel werd duidelijk, dat ook de laatste wedstrijd in deze bekerronde een makkelijke prooi zou worden. Toch werd de score pas (…) in de twaalfde minuut geopend. Een voorzet van Jorrit Terpstra belandde bij Simon Schreiber, maar zijn schot stuitte op de keepende voetballer Jerom Meester van Forward. De rebound werd koel binnen geschoten door Martijn van Roeden, 1-0. In de eerste fase van de wedstrijd konden de Groningers zo nu en dan wat terug doen. Zo kopte Mark Gelling uit een corner maar net naast en schoot Linus Peatzold voorlangs. Na ruim een kwartier werd de score echter uitgebreid, toen ‘nieuweling’ Berend Jan Schootstra raak schoot vanaf de strafschopstip. Hij mocht aanleggen nadat Rik Weening omver werd geduwd binnen de beruchte lijnen, 2-0. Hierna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Dat bleek ook al, toen Lotvi Kriouar van Forward al na ruim twintig minuten naar de kant mocht en Derk Kuiper hem kwam vervangen.

Scherpte ontbrak
Binnen het half uur kon ook een derde treffer worden genoteerd. De assist kwam van Schreiber, Weening haalde de trekker over; 3-0. Hierna dook zowaar Forward-speler Peatzold alleen voor keeper Robert van der Laan op, maar Van der Laan wenste niet te capituleren. Aan de andere kant probeerde Buitenpost-verdediger Marco van Leijen het van afstand, maar zijn schot vloog over. Hierna kwam er nog een mogelijkheid voor Forward, toen Schootstra een lichte overtreding beging. Nick Breukelman van Forward had het vizier ook te hoog afgesteld, want ook zijn vrije trap vloog hoog over. De gasten mochten echter niet mopperen dat bij gastheer Buitenpost nog enige scherpte ontbrak, want dan was de score al voor rust flink opgeschroefd. Zo schoot Martijn van Roeden naast toen hij alleen voor keeper Meester verscheen. Tóch kwam er voor de thee nog een doelpunt bij. De voorzet was van Schreiber, Terpstra kopte prachtig binnen en Forward-keeper Meester kon de bal toevallig stoppen. Vraag was echter of dit vóór of achter de doellijn geschiedde, maar Weening was er in ieder geval als de kippen bij, 4-0. Forward kreeg nog een mogelijkheid via Mark Lakerveld, maar Buitenpost-keeper Van der Laan kon met een katachtige reflex redden. Buitenpost kon de score nog uitbreiden via Van Roeden en Weening, maar hun schoten werden geblokt. Ruststand derhalve 4-0.

Buitenpost drukt gaspedaal in
Na de thee bleek de thuisploeg het niet rustig aan te willen doen en direct werd het gaspedaal weer in getrapt. Snelle doelpunten van wederom Van Roeden en Schreiber (een “dikke pegel”, volgens een vrouwelijke supporter) zorgden voor 5-0 en 6-0. Hierna werd er aan beide zijden nog gewisseld en denderde Buitenpost finaal over de Grunneger studenten heen. Gescoord werd er nog door: Rudmer Loonstra, Joop Pijnacker, Marnix Feikens (eigen doelpunt), Joran Olijve, Weening en Terpstra, zodat er de teller bij twaalf stopte. Dat er tussendoor ook nog eens een kans werd gemist en tweemaal een knal op de lat belandde, mocht de pret echter niet drukken. Hierna vond arbiter Van der Hoek, die vandaag de kaarten niet nodig had, het wel genoeg en floot hij voor het einde. Eindstand 12-0.

Doelpuntrijke eerste bekerronde stemt tot tevredenheid
“We kunnen terugkijken op een prima eerste bekerronde. Veel doelpunten gemaakt, maar liefst 31! Toch is het voor de competitie natuurlijk afwachten, getest zijn we nog niet echt”, aldus Buitenpost-trainer René van der Weij. “We hebben goed kunnen trainen, er is wat betreft mijn zienswijze duidelijkheid bij de groep. Op onze centrale verdediger Danny Boersma na, zijn we allemaal fit. Het échte werk mag nu beginnen!” Dat beginnen mag dan komende zaterdag op het eigen sportpark De Swadde (Jeltingalaan 80, 9285 WL BUITENPOST) in de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus VEV ’67 uit Leek. Een ploeg, waartegen De Blauwkes het in het verleden altijd lastig hadden. Dan zullen we kunnen zien, wat de resultaten in de bekerronde waard zijn!

Opstelling Buitenpost: Van der Laan, De Vries (46/ Dijkstra), R. Boekhout, Van Leijen, A. Boekhout, Schootstra (55/Olijve), Terpstra, Schreiber, Weening, Loonstra, Van Roeden (55/Pijnacker).
Opstelling GSAVV Forward: Meester, Breukelman, Stibbe, Peatzold, M. Gelling, Kriouar (21/Kuiper, 58/Kranz), J. Gelling, Scholing, Tuinte, Van Schajik, Lakerveld (60/Feikens).

Foto’s zijn van Hans Zwamborn, zie óók www.kiepie.nl

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor