Buitenpost – AZSV

Buitenpost blijft presteren: winst op AZSV

Buitenpost zit in een flow. Zaterdag werd AZSV uit Aalten met 3-0 verslagen door twee doelpunten van Willem de Boer en een van debutant Jorn Jongsma. Met de zege hebben de Blauwkes tien punten uit vijf wedstrijden waarmee ze nu op de tweede plek staan. “Wie had dat verwacht aan het begin van het seizoen”, glunderde trainer Willem Brouwer na afloop. Smet op de overwinning was de blessure van Robin Huisman de Jong. Hij heeft nek- en rugletsel opgelopen na een kopduel en een lelijke val.

Panklaar
Folkert van Dongera mocht in de basis starten als vervanger van de geblesseerde Erolind Derguti. Snel na het beginsignaal begon er op De Swadde een mooi gevecht tussen twee voetballende ploegen. Na tien minuten spelen leverde Rolf Dijk de bal panklaar bij Willem de Boer, maar de keeper bracht redding. Uit de corner kopte Rob Schokker vervolgens op de lat. Een minuut later herhaalde de spits dit. Opnieuw mikte hij net iets te hoog en stond het aluminium een doelpunt in de weg. Na een kwartier deden de Achterhoekers iets terug en ging een schot net over het doel van Kevin van der Meulen. Weer een kwartier later had Huisman de Jong een prachtige pass op De Boer. Alleen voor de keeper bleef de middenvelder rustig en rondde beheerst af: 1-0.

Grote schrik
Na rust was de eerste kans weer voor Buitenpost. Schokker kopte net naast uit een hoekschop. Daarna was opnieuw het woord aan De Boer. Waar de verdedigers van AZSV misschien rekenden op een voorzet op Schokker, besloot De Boer vanaf links op doel te schieten. De bal vloog er met een mooie curve in. Twintig minuten voor tijd kregen de gasten een goede kans om iets terug te doen. Van der Meulen kon niet bij de bal, maar zag tot zijn opluchting dat de paal werd geraakt. Daarop ging AZSV opportunistisch spelen en probeerde de ploeg met lange mannen voorin iets te forceren. In een kopduel ging het daarna akelig mis. Huisman de Jong botste met zijn hoofd hard tegen die van een tegenstander en viel zeer ongelukkig neer. Dit tot grote schrik bij iedereen op het sportpark. Hierbij moet worden opgemerkt dat AZSC-aanvoerder Niek te Veluwe zeer adequaat reageerde en eerste hulp verleende. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil waarna de verdediger per ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar werd letsel aan de nek en rug geconstateerd waardoor hij de komende tijd rust moet houden. Vanaf deze plek beterschap Robin!

Glans
Na twintig minuten werd de wedstrijd hervat voor nog een kwartier voetballen. Daarin ging AZSV alles of niets spelen. De stormloop leverde geen weinig gevaar op. In de counter daarentegen konden Dijk een invaller Jorn Jongsma gevaarlijk worden. Zo werd een doelpunt van Dijk net voor tijd afgekeurd wegens hands. Het slotakkoord was voor junior Jongsma die zijn debuut glans gaf. Vanaf links speelde hij zich knap vrij en schoot fraai binnen. De 3-0 was de laatste actie in de wedstrijd.

Flair
“We hebben drie prachtige goals gemaakt en niks tegen gekregen, daar ben ik blij mee”, zei trainer Brouwer, die ook sprak van een smet op de middag door het uitvallen van Huisman de Jong. Hij had complimenten voor het team. Alle spelers verdienden volgens hem een dikke voldoende. Ook is hij in zijn nopjes met de tien punten uit vijf duels. “Een geweldig gemiddelde, we blijven sprokkelen. We genieten en je ziet het enthousiasme bij de ploeg, de staf en het publiek. Er ontstaat vertrouwen bij de jongens. Als je ziet met hoeveel flair ze nu voetballen, dat is de grootste stap die we hebben gezet.” Volgende week spelen de nummers één Urk en twee Buitenpost tegen elkaar. Het duel wordt gespeeld op Urk.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries, Danny Boersma, Robin Huisman de Jong (76. Mark Huizinga), Josha Ottens (46. Durk de Haan), Willem de Boer, Berend Schootstra (76. Wessel van der Galiën), Max Huiskamp (76. Halbe Elsenga), Rolf Dijk, Rob Schokker, Folkert van Dongera (62. Jorn Jongsma)

Scoreverloop: 33. Willem de Boer 1-0, 60. De Boer 2-0, 90. Jorn Jongsma 3-0
Gele kaart: –

Foto’s: Hans Zwamborn. Kijk ook op www.kiepie.nl
Verslag: PL

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor