WV-HEDW – Buitenpost

Buitenpost scoort niet en verliest van Amsterdamse WV-HEDW

Het gebrek aan scorend vermogen brak Buitenpost zaterdag op tegen WV-HEDW. Waar de Amsterdamse tegenstander met gelukkige goals wel de keeper wist te passeren, lukte het de Blauwkes niet het net te vinden. In Amsterdam werd het 3-0. “Heel vervelend, vooral omdat het een van onze beste wedstrijden van het seizoen was”, vond Buitenpost-trainer Willem Brouwer.

De eerste twintig minuten had Buitenpost het onder slechte weersomstandigheden moeilijk in de hoofdstad. De thuisploeg was dreigender, vooral uit hoekschoppen, maar kwam niet tot grote kansen. Keeper Kevin van der Meulen moest twee keer handelend optreden. Het duel kreeg een andere wending toen Youri Sletering hard op de paal schoot. Buitenpost rook dat er wat viel te halen en schakelde een tandje bij. Het offensief leidde tot een kans voor Bas Verbree. Zijn schot ging een halve meter naast.

Zondagsschot
Brouwer: “In de rust heb ik tegen de spelers gezegd dat ze zo door moesten gaan. We hadden de overhand.” Buitenpost kwam goed uit de kleedkamer. De combinaties liepen soepel en het wachten was op een geslaagde doelpoging. Al snel pakten de donkere wolken samen en moest zelfs de veldverlichting aan. Mark van der Meer trok zich niks aan van de harde wind en regen en probeerde de Amsterdamse doelman te passeren. Dat lukte niet. Uit het niets kwam WV-HEDW vervolgens aan de leiding. Ashraf Azzouz knalde van afstand zomaar in de kruising. “Een zondagsschot noemen ze dat. Het was het eerste schot op doel, heel zuur.” Buitenpost gaf zich niet gewonnen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Rik Weening kwam alleen voor de doelman, maar mikte net naast. Even later schoot hij op aangeven van Van der Meer over.

Buitenspel
Op het moment dat een goal voor Buitenpost in de lucht hing, verdubbelde WV-HEDW de score via Jack van Moerkerk. Dit gebeurde vanuit buitenspel. Op het moment dat bal werd afgegeven, stond Van Moerkerk die hem erin schoof ver voor de bal. Met nog een kwartier te spelen was het duel hiermee beslist. Weening schoot nog een keer voorlangs en de keeper redde op een schot van Sletering. In blessuretijd strooide Roy van Essen nog meer zout in de wonden door 3-0 te maken.

Perspectief
“Een vervelende terugreis omdat je wist dat er meer had ingezeten. Maar als je geen goals maakt, wint je nooit. Het verzorgde voetbal geven wel perspectief. Een aantal spelers komt terug van blessures, zoals Berend Schootstra, Bernd Douma en Danny Boersma die alweer zeventig minuten kon meedoen. We zullen de komende weken resultaten moeten halen, maar ook vertrouwen houden in eigen kwaliteiten.” Zaterdag komt Olde Veste op bezoek die acht punten minder heeft en vier plaatsen lager staat dan Buitenpost. Een belangrijk duel om afstand te houden van de nacompetitiestreep. Na afloop is het hoe dan ook feest in de kantine. Zanger Douwe treedt dan op.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (69. Joran Olijve), Robin Huisman de Jong, Danny Boersma (69. Jort van der Meulen), Youri Sletering, Bas Verbree, Willem de Boer (69. David Kazimier), Edwin Schaafsma, Sam Wormmeester (86. Durk de Haan), Rik Weening, Mark van der Meer

Scoreverloop: 53. Ashraf Azzouz 1-0, 74. Jack van Moerkerk 2-0, 90+2 Roy van Essen 3-0
Gele kaart: –

Verslag: PL
Foto’s: Orange Pictures

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor