Voorbeschouwing bekerduel Buitenpost – Capelle

Dinsdagavond staat voor Buitenpost de 2e kwalificatieronde van de landelijke TOTO KNVB Beker op het programma. In de tegenstander van dinsdag, VV Capelle, treffen de Blauwkes een onbekende opponent. Nooit eerder speelde de hoofdmacht van Buitenpost tegen de formatie uit het Zuid-Hollandse Capelle aan den IJssel. Onze gasten komen dit seizoen uit in de Hoofdklasse A, een competitie waarin Capelle mede door toedoen van Covid-19 pas 3 keer in actie kwam. Eenmaal werd gewonnen, twee keer werd er verloren. Dat brengt de Zuid-Hollandse groenhemden tot dusverre op een 11e plek in de rangschikking.

Pijnlijke nederlaag 
Onder leiding van trainer Jasper Bouma zullen de Blauwkes dinsdagavond behalve voor een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker, ook voetballen voor eerherstel. Afgelopen zaterdag ging het competitieduel tegen NSC Nijkerk pijnlijk verloren met maar liefst 1-5. Bij Buitenpost zit de ziekenboeg bomvol, maar Bouma sprak zich zaterdag na de nederlaag hoopvol uit over het bekertreffen komende dinsdagavond: “We missen een groot aantal jongens, dat werd nu ook weer duidelijk. Maar dinsdagavond hebben we weer een nieuwe kans op een goed resultaat. De bekerwedstrijd is een wedstrijd op zich.”

Veel op het spel 
Komende dinsdagavond staat dus een plek in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker op het spel. Nooit eerder wisten de Blauwkes het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. Een kans om historie te schrijven dus. Afgelopen zaterdag werd ook de loting verricht voor de 1e ronde van het hoofdtoernooi. Hieruit is naar voren gekomen dat de winnaar van de clash van aankomende dinsdag zich in een thuiswedstrijd mag gaan meten met een grootmacht uit het Nederlandse amateurvoetbal. Spakenburg of AFC Amsterdam is dan de tegenstander. Beide ploegen komen uit in de 2e Divisie, het hoogste amateurniveau van Nederland. Kortom, er staat komende dinsdagavond enorm veel op het spel, dus het belooft een mooie bekeravond te worden. Het duel is te volgen via onze socials en een livestream op ons YouTube-kanaal.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor