Zaterdagavond 3 juni afscheidswedstrijd Robin Huisman de Jong

Verdediger Robin Huisman de Jong krijgt een erewedstrijd aangeboden van VV Buitenpost. Het afscheidsduel is op zaterdag 3 juni op sportpark De Swadde en begint om 19.00 uur. Diverse toppers uit het amateurvoetbal met Robin in de gelederen spelen een wedstrijd tegen de eerste selectie van Buitenpost. De carrière van de voormalige profvoetballer wordt na afloop feestelijk afgesloten met muziek.

De huidige teamspelers van Buitenpost en oud-ploeggenoten van Friese clubs zwaaien Robin tijdens zijn laatste wedstrijd uit. De organisatie van de afscheidswedstrijd is erin geslaagd een aantal gerenommeerde spelers uit de rijke voetbalcarrière van Robin te strikken. Zo zullen onder meer Oebele Schokker, Kevin Huitema, Jordi van Wijk, Stefan Kroon, Eric Jansema en Rob Dijkstra hun voetbalkunsten vertonen. Ook oud-trainers en -leiders verlenen hun medewerking. Met name voor voetballiefhebbers uit de regio een avond vol herinneringen en oude bekenden.

Lang dienstverband
Vanwege de lange staat van dienst van Robin in de top van het Friese amateurvoetbal is een wedstrijd van dit kaliber wel op z’n plek, vinden ze bij Buitenpost. Robin speelde (meestal) als verdediger in totaal 14 jaar bij drie verschillende Friese amateurclubs. Hij droeg twee seizoenen het shirt van Sneek Wit Zwart, voetbalde vijf seizoenen bij Harkemase Boys en was bij Buitenpost zes seizoenen actief. In al deze jaren heeft Robin bij alle drie Friese clubs een kampioenschap meegemaakt en is in zijn hele loopbaan nooit gedegradeerd.

Profcarrière
In zijn beginjaren speelde Robin bij sc Heerenveen waar tweeënhalf jaar onder contract stond. In zijn jeugd was hij speler van het Nederlands elftal onder 17, 18 en 19 jaar. Hij haalde net niet het eerste elftal van Heerenveen, maar zijn profcarrière maakte een doorstart bij FC Emmen, waarvoor hij 15 duels in de Jupiler League speelde. Daarna heeft hij twee seizoenen in Duitsland gevoetbald in de Oberliga Niedersachsen bij BV Cloppenburg. Een roemrijke carrière die de fysiotherapeut aanstaande zaterdagavond met veel vrienden en publiek mag afsluiten. De toegang tot de afscheidswedstrijd is gratis. Na afloop is er feest met een dj op het terras van VV Buitenpost.

Overig nieuws
Bekijk al het nieuws uit het archief »
Sponsoren
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor
  • Sponsor